Hoogwater Roer basiliek en klooster priorij Thabor, 17 jun 2021

Waterschap: Kans op botulisme en zware metalen in de Roer

Waterschap Limburg waarschuwt mensen om niet in de Roer te gaan zwemmen, en ook geen huisdieren of vee te laten drinken uit deze zijrivier van de Maas, tussen de Duitse grens bij Vlodrop en Roermond. Volgens het waterschap is er risico op de ernstige ziekte botulisme. Dit als gevolg van de overstromingen twee weken geleden.

dode vis
Vissterfte Haelen door onweersbui

In de Haelensebeek tussen Haelen en Neer zijn veel vissen gestorven. Door een flinke onweersbui dinsdagnacht kwam er rioolwater in de beek.

Botulisme-zwaan gered uit Roermondse vijver

Brandweermensen en medewerkers van de dierenambulance hebben een vermoedelijk met botulisme besmette zwaan gered uit een vijver in Roermond.

Botulisme definitief vastgesteld in Noordervaart bij Beringe

Het vermoeden bestond al, maar donderdag werd bevestigd dat er daarwerkelijk botulisme is aangetroffen in de Noordervaart bij Beringe.

'Vermoedelijk botulisme in vijver Horst'

In een vijver in Horst is er vermoedelijk sprake van botulisme.

Botulismebacterie mogelijk in Beringe gevonden

Er is mogelijk sprake van botulisme in de Noordervaart, in het gebied rondom Beringe.

Vissterfte in Limburg: mogelijk sprake van botulisme

Bij De Kwegt in Nederweert-Eind en vijver Meulenweerd in Stein is mogelijk sprake van botulisme.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten