Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Boten in de rij voor de winterstalling

Geplaatst opdonderdag 11 oktober 2018 - 15:22

De tijd is weer aangebroken om boten in de winterstalling te zetten. Onder andere in Jachthaven Het Steel in Roermond werden donderdag twee pleziervaartuigen uit het water getakeld.

Tijdens de winterstalling staan de boten binnen in een loods of kiezen mensen ervoor om de boot op de werf te stallen. Gedurende de winterperiode kan dan onderhoud gepleegd worden aan de boot.

Schoonmaak
Onderhoud kan bestaan uit service aan de motor of aan de verschillende installaties. Voordat de boot de stalling in gaat, wordt die aan de kant goed afgespoten en schoongeborsteld.

Afspraken verzet
Hans Brouwers, directeur van de jachthaven in Roermond, zegt nog nooit zulk goed weer gehad te hebben met het takelen van de boten. "Het is zelfs zo dat mensen hun afspraak een week hebben verzet. Het wordt dit weekend nog prachtig weer om te varen."

Veel Duitsers
Brouwers zegt dat deze periode traditiegetrouw een hele drukke tijd is. "Mensen willen toch hun boot uit het water hebben, aan de kant of in de stalling. We hebben hier plaats voor zo'n vierhonderd boten. De mensen komen van heinde en ver, voornamelijk uit Duitsland."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen