Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Boten in de rij voor de winterstalling

Geplaatst opdonderdag 11 oktober 2018 - 15:22

De tijd is weer aangebroken om boten in de winterstalling te zetten. Onder andere in Jachthaven Het Steel in Roermond werden donderdag twee pleziervaartuigen uit het water getakeld.

Tijdens de winterstalling staan de boten binnen in een loods of kiezen mensen ervoor om de boot op de werf te stallen. Gedurende de winterperiode kan dan onderhoud gepleegd worden aan de boot.

Schoonmaak
Onderhoud kan bestaan uit service aan de motor of aan de verschillende installaties. Voordat de boot de stalling in gaat, wordt die aan de kant goed afgespoten en schoongeborsteld.

Afspraken verzet
Hans Brouwers, directeur van de jachthaven in Roermond, zegt nog nooit zulk goed weer gehad te hebben met het takelen van de boten. "Het is zelfs zo dat mensen hun afspraak een week hebben verzet. Het wordt dit weekend nog prachtig weer om te varen."

Veel Duitsers
Brouwers zegt dat deze periode traditiegetrouw een hele drukke tijd is. "Mensen willen toch hun boot uit het water hebben, aan de kant of in de stalling. We hebben hier plaats voor zo'n vierhonderd boten. De mensen komen van heinde en ver, voornamelijk uit Duitsland."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen