Overslaan en naar de inhoud gaan

Boswachters jagen op illegale praktijken Beekdaelen

Geplaatst opmaandag 25 februari 2019 - 15:56

In Beekdaelen start binnenkort een proef om het dumpen van drugsafval, stroperij, illegale motorcross en andere verboden activiteiten in het buitengebied beter te kunnen bestrijden.

Daarbij gaan boswachters, jachtopzieners en gemeente-ambtenaren handhaving beter samenwerken. Op 11 maart wordt daarvoor een overeenkomst ondertekend.

Ambtenaren
Kern daarvan is dat de verschillende soorten bijzondere opsporingsambtenaren voortaan ook op elkaars terrein actief mogen zijn om op te treden tegen misstanden. Tot nu toe hield hun bevoegdheid op bij de grenzen van het terrein van hun werkgever.

Partijen
De overeenkomst wordt getekend door de provincie, het Waterschap Limburg, de gemeente Beekdaelen en de politie. Verder zetten Natuurmonumenten, Rijkswaterstaat, Jagersvereniging en Sportvisserij Limburg hun handtekening eronder.

Proef
Het is de bedoeling dat de aanpak in Beekdaelen ook in de rest van de provincie wordt toegepast, als ze succesvol blijkt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen