Overslaan en naar de inhoud gaan

Boswachters jagen op illegale praktijken Beekdaelen

Geplaatst opmaandag 25 februari 2019 - 15:56

In Beekdaelen start binnenkort een proef om het dumpen van drugsafval, stroperij, illegale motorcross en andere verboden activiteiten in het buitengebied beter te kunnen bestrijden.

Daarbij gaan boswachters, jachtopzieners en gemeente-ambtenaren handhaving beter samenwerken. Op 11 maart wordt daarvoor een overeenkomst ondertekend.

Ambtenaren
Kern daarvan is dat de verschillende soorten bijzondere opsporingsambtenaren voortaan ook op elkaars terrein actief mogen zijn om op te treden tegen misstanden. Tot nu toe hield hun bevoegdheid op bij de grenzen van het terrein van hun werkgever.

Partijen
De overeenkomst wordt getekend door de provincie, het Waterschap Limburg, de gemeente Beekdaelen en de politie. Verder zetten Natuurmonumenten, Rijkswaterstaat, Jagersvereniging en Sportvisserij Limburg hun handtekening eronder.

Proef
Het is de bedoeling dat de aanpak in Beekdaelen ook in de rest van de provincie wordt toegepast, als ze succesvol blijkt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen