Overslaan en naar de inhoud gaan

Boswachters jagen op illegale praktijken Beekdaelen

Geplaatst opmaandag 25 februari 2019 - 15:56

In Beekdaelen start binnenkort een proef om het dumpen van drugsafval, stroperij, illegale motorcross en andere verboden activiteiten in het buitengebied beter te kunnen bestrijden.

Daarbij gaan boswachters, jachtopzieners en gemeente-ambtenaren handhaving beter samenwerken. Op 11 maart wordt daarvoor een overeenkomst ondertekend.

Ambtenaren
Kern daarvan is dat de verschillende soorten bijzondere opsporingsambtenaren voortaan ook op elkaars terrein actief mogen zijn om op te treden tegen misstanden. Tot nu toe hield hun bevoegdheid op bij de grenzen van het terrein van hun werkgever.

Partijen
De overeenkomst wordt getekend door de provincie, het Waterschap Limburg, de gemeente Beekdaelen en de politie. Verder zetten Natuurmonumenten, Rijkswaterstaat, Jagersvereniging en Sportvisserij Limburg hun handtekening eronder.

Proef
Het is de bedoeling dat de aanpak in Beekdaelen ook in de rest van de provincie wordt toegepast, als ze succesvol blijkt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen