Overslaan en naar de inhoud gaan

Boswachter Weerterbos Vlinderbeheerder van het jaar

Geplaatst opzaterdag 3 maart 2018 - 18:10

Boswachter Jos Berends van het Limburgs Landschap is zaterdag verkozen tot Vlinderbeheerder van het jaar.

De Vlinderstichting benoemde Berends tijdens hun jaarlijkse bijeenkomst in Wageningen.

Bont dikkopje
De boswachter staat bekend om zijn grote kennis van het Weerterbos en niet te vergeten, zijn grote hart voor vlinders. Samen met vrijwilligers heeft Jos sinds 2002 veel bereikt voor de vliegende schoonheden in het bos in Nederweert, vooral voor de kleine ijsvogelvlinder, het bont dikkopje en het spiegeldikkopje.

'Bijzonder aanstekelijk'
Eén van de vrijwilligers, Harry Vossen, noemt het enthousiasme waarmee Jos te werk gaat 'bijzonder aanstekelijk'. "Jos gaat als een vlinder door het bos. Er is onder de vrijwilligers altijd een ongekende waardering voor zijn inzet, inzicht en kennis."

Verbetering vlinderbestand
Zijn kennis, kunnen, enthousiasme, waardering voor de vrijwilligers zijn volgens de Vlinderstichting mede bepalend voor de enorme verbetering en toename van het vlinderbestand en andere insecten in het Weerterbos. Genoeg reden voor de stichting om Jos deze eervolle titel te geven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen