Brand zwartgeblakerd Nationaal Park De Meinweg Herkenbosch (24 apr 2020)

'Natuur Meinweg herstelt zich geleidelijk wel weer'

De plek op de Meinweg waar afgelopen maandag een grote bos- en heidebrand uitbrak, ligt er vrijdag zwartgeblakerd bij.

Boswachter Andy Liebrand
Broedseizoen in de natuur en haast geen kip te bekennen

De ophokplicht voor mensen lijkt een zegen voor de natuur die middenin het broedseizoen zit.

kever eet fijnspar op (14-nov 2019)
Oorlog in Weerterbos: kleine kever wint

Het Weerterbos is een slagveld. Met dank aan een kever zo groot als een speldenknop. Het insect doet zich in Limburgse natuurgebieden te goed aan de fijnspar.

Bijzonder Limburgs stukje groen weer opengesteld

De komende zes weken is een bijzonder Limburgs stukje groen weer open voor het publiek. Het gaat om de orchideeëntuin in het natuur- en wandelgebied het Gerendal bij Schin op Geul.

Meer meldingen over wildstroperij in Limburg

Het aantal meldingen over wildstroperij in Limburg neemt toe. Daarom moeten er meer boa's komen die de buitengebieden controleren.

Boswachters jagen op illegale praktijken Beekdaelen

In Beekdaelen start binnenkort een proef om het dumpen van drugsafval, stroperij, illegale motorcross en andere verboden activiteiten in het buitengebied beter te kunnen bestrijden.

Boswachter over bedreigende buizerd: 'Blijf rustig'

Mocht de agressieve buizerd van het Kelmonderbos op je afkomen, blijf dan vooral rustig. Dat is het advies van de boswachter van Natuurmonumenten.

'Reeën Brunssummerheide geteisterd door honden'

De reewildpopulatie op de Brunssummerheide heeft volgens een boswachter ernstig te lijden onder loslopende honden die de dieren aanvallen.

Winter in grotten Maastricht; braakballen en rattenschedels

De winter is aangebroken in de mergelgrotten van Maastricht en boswachter José Hermens wil iedereen een kijkje laten nemen.

Stormloop op vacature boswachter Sint Pietersberg

Natuurmonumenten wordt overspoeld met aanmeldingen voor de vacature van vrijwillige boswachter.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten