Overslaan en naar de inhoud gaan

Bosuil wil uitbreiden: 'Interessanter voor grote artiesten'

Geplaatst opvrijdag 11 juni 2021 - 15:05

Het Weerter poppodium De Bosuil is van plan om de zaal groter te maken, zodat het muziekcentrum meer bezoekers kan ontvangen.

Een hoger bezoekersaantal verleidt bekendere muzikanten om in de poptempel van de vlaaienstad op te treden, zo is de verwachting. "Een bluesgitarist als Walter Trout kiest nu voor de Effenaar in Eindhoven, terwijl we die graag in Weert hebben staan", licht een woordvoerder van De Bosuil toe.

Kantelpunt
Momenteel heeft het muziekcentrum een capaciteit van maximaal 630 bezoekers. De bedoeling is om 800 muziekliefhebbers te kunnen ontvangen. "Bij 800 ligt het kantelpunt", zegt de woordvoerder. "Voor veel middelgrote bands is het pas rendabel om op te komen treden als minimaal 800 fans een kaartje kopen", legt hij uit. Als voorbeelden van zulke vaderlandse muziekformaties geeft hij De Dijk en BLØF.

Kadernota
De gemeente Weert is van plan om 200.000 euro voor te schieten om de uitbreiding te realiseren, zo blijkt uit de kadernota die donderdagavond is aangeboden aan de gemeenteraad. De Bosuil betaalt het bedrag over een periode van 25 jaar terug aan de gemeente.

De gemeenteraad bespreekt de kadernota, waarin de hoofdlijnen van de begroting voor het jaar 2022 zijn opgesomd, op donderdag 8 juli. In november stelt de raad de definitieve begroting vast.

Najaar 2022
De verbouwing van muziekcentrum De Bosuil moet in augustus 2022 zijn afgerond. "Zodat we klaar zijn voor de start van het muziekseizoen in het najaar van 2022", blikt de zegsman vooruit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen