Overslaan en naar de inhoud gaan

Bospop verwacht dat jubileumeditie niet doorgaat

Geplaatst opzaterdag 11 april 2020 - 13:51

De organisatie van Bospop heeft er een hard hoofd in dat de 40ste editie van het festival in Weert deze zomer doorgaat. Dat geeft festivaldirecteur Peter Verkennis zaterdagmiddag aan.

De jubileumeditie staat gepland van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juli, met daarnaast op 9 juli een optreden van Iron Maiden op het festivalterrein.

Gevaar
Begin april ging de Bospop-organisatie er nog van uit dat het muziekevenement niet in gevaar was, ondanks de coronacrisis. Wel gaf het Weerter festival aan, net als de organisatoren van Pinkpop (19 tot en met 21 juni in Landgraaf), dat het erom zou gaan spannen en dat de kaartverkoop achterbleef vanwege de corona-uitbraak.

Lees ook: Impact corona: kaartverkoop Pinkpop en Bospop blijft achter

Anderhalvemetersamenleving
"Nu de 'anderhalvemetersamenleving' steeds uitdrukkelijker in beeld komt, verwacht ik dat de regering een streep gaat zetten door grootschalige muziekfestivals", zo deelt Verkennis zijn voorgevoel. In navolging van concertorganisator Mojo roept ook Verkennis het kabinet op om snel met duidelijkheid te komen voor de festivalbranche.

Lees ook: Mojo wil snel duidelijkheid over doorgaan festivals

Nieuwe werkelijkheid
De andere nieuwe werkelijkheid waar Bospop mee te maken heeft, naast de anderhalvemetersamenleving, is dat de eerste band inmiddels heeft afgezegd. "The Revolution komt niet", geeft Verkennis aan. De voormalige begeleidingsband van Prince heeft haar Europese tour afgezegd, vanwege de uitbraak van het coronavirus.

De band zou op vrijdag 10 juli op Bospop staan. Het gat in de programmering heeft Verkennis niet opgevuld. "Ik verwacht niet dat dat zin heeft."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen