Overslaan en naar de inhoud gaan

Bospop trekt recordaantal bezoekers

Geplaatst opvrijdag 8 juli 2016 - 10:26
Bekijk media
  • 1
  • 1
Bospop.
Foto: Bospop.nl

Het festival Bospop in Weert gaat komend weekend een bezoekersrecord verbreken. De organisatie verwacht zo'n 40.000 festivalbezoekers te verwelkomen.

De diversiteit aan bands is volgens een woordvoerder de oorzaak van de sterk gestegen bezoekersaantallen. Was de zondag van het festival voorheen voornamelijk voor de ruige rockbands, ligt de nadruk dit jaar meer op bands uit de jaren '80 en '90.

Lees ook: Recordaantal verkochte tickets lonkt voor Bospop

Driedaags
Bands die komend weekend onder meer op het podium staan zijn the Cranberries, Kensington, Elvis Costello en K's choice. Bospop trapt voor het eerst op vrijdagavond al af met een podium vol tribute bands. Het festival duurt tot en met zondag.

Modder
De hevige regenval van de afgelopen tijd speelt ook Bospop in Weert parten. Het jaarlijkse festival moet allerlei maatregelen nemen om het terrein en parkeerplaats niet één grote modderpoel te laten worden. Zo wordt de grote parkeerplaats voor de bezoekers verplaatst naar een andere plek in Weert, in de buurt van de voormalige kazerne.

Lees hier meer over de 36ste editie van Bospop.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Gerelateerde berichten

ZZ Top, Anastacia en Dream Theater op Bospop Weert
Nieuwe namen Bospop bekend
Ook Caro Emerald naar Bospop, line-up compleet
Bospop en ParkCity Live druk bezocht

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
Jouw favoriete liedje in ruil voor jouw actie of donatie

Doe mee met de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'! Van 11 t/m 21 december zetten alle medewerkers van L1 zich weer in om, samen met bedrijven, verenigingen en inwoners van Limburg, zoveel mogelijk voedselpakketten met langhoudbare producten in te zamelen. Help jij mee? Bedenk zelf een actie en meld deze aan op onze website of doneer online een voedselpakket. Makkelijker kan bijna niet... Als dank voor jouw hulp mag je vervolgens ook een verzoekplaatje aanvragen. De dj's van L1 draaien jouw favoriete liedje met plezier!

Meld hier jouw actie voor de voedselbank aan
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket