Overslaan en naar de inhoud gaan

Bospop komt met extra festival in oktober

Geplaatst opvrijdag 22 januari 2021 - 20:05

De organisatie van Bospop komt met een nieuw festival, dat op 8, 9 en 10 oktober wordt gehouden. Dat bevestigt organisator Peter Verkennis vrijdag aan L1.

Of de 40e editie van het 'gewone' Bospop in juli doorgaat, schat hij op 45 procent. Het nieuwe festival wordt een tentfestival voor maximaal tienduizend bezoekers per dag met uitsluitend Nederlandse artiesten.

Locatie bij centrum
Verkennis wil nog niet zeggen welke, maar de contacten zijn wel al gelegd. "Ook de vergunning bij de gemeente is al aangevraagd, maar die kan vanwege corona nu nog geen uitsluitsel geven," aldus de organisatie. Het nieuwe festival moet elk jaar gaan plaatsvinden, niet op het Bospop-terrein, maar op een locatie dichtbij het centrum. "Waar exact kan ik nog niet zeggen omdat we eerst de omwonenden willen informeren."

Jubileumeditie
De line-up van de jubileumeditie van Bospop staat al vast en is vrijwel hetzelfde als bij de editie van 2020, die vanwege corona niet doorging. Sting, Kensington en Lionel Richie waren toen de headliners en de organisatie hoopt dat die artiesten dit jaar alsnog komen. Daarnaast is de organisatie afhankelijk of op 9, 10 en 11 juli alweer festivals zijn toegestaan en in welke vorm.

Garantiefonds
Het garantiefonds, dat door de overheid in het leven is geroepen, helpt wel mee. Daardoor staat de overheid garant voor gemaakte kosten, mocht Bospop onverhoopt niet doorgaan. Organisator Peter Verkennis schat dat het dan om een bedrag van 7 tot 8 ton gaat. Toch is hij duidelijk over de komende editie. "Het is ons jubileum en dat willen we vieren zoals Bospop normaal ook is. Als dat niet kan, wachten we liever nog een jaar. Daarbij zijn we natuurlijk ook afhankelijk of bands naar Weert kunnen komen," aldus de organisator.

Video: L1

Solarfestival Roermond
Waar Bospop dus nog vraagtekens zet bij de komende editie in juli, wil de organisatie van het Solarfestival in Roermond dat het evenement dit jaar zeker doorgaat. "Daar streven we naar, uiteraard rekening houdend met de maatregelen in juli," zegt Danielle Smeets namens de organisatie. Solar heeft het iets makkelijker, omdat er bijna alleen Nederlandse artiesten optreden. Het festival aan de Maasplassen staat gepland voor 29 juli tot en met 1 augustus. Vorig jaar ging er een streep door terwijl al 34 duizend kaarten waren verkocht. "We willen die mensen eigenlijk niet teleurstellen, dus als het aan ons ligt, gaat het door," zegt de organisatie, die het verplaatsen naar een latere datum ook nog als optie achter de hand houdt.

Miljoenengarantie
Ook Solar is afhankelijk van het garantiefonds en gaat daar zeker gebruik van maken. De precieze voorwaarden zijn nog niet bekend, maar de organisatie heeft over een groot bedrag waar de overheid garant voor zou moeten staan. "Dat loopt toch in de miljoenen euro's," zegt Smeets.

Pinkpop
Limburgs grootste festival, Pinkpop, hoopt ook dat de editie die gepland staat voor 18, 19 en 20 juni doorgaat. Het festival heeft in tegenstelling tot Bospop en Solar tot nu toe geen recht op het garantiefonds omdat deze alleen geldt voor evenementen die na 1 juli op de agenda staan. Om deze reden gaat de gemeente Landgraaf in Den haag lobbyen zodat Pinkpop ook op steun kan rekenen. Daarnaast staat Landgraaf open voor een alternatieve festivaldatum.

Lees ook: Landgraaf gaat lobbyen voor garantie Pinkpop

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen