Overslaan en naar de inhoud gaan

Bospop geeft inkijkje in 'kleedkamergeheimen' van artiesten

Geplaatst opwoensdag 4 juli 2018 - 8:48

Met de 38ste editie van Bospop voor de deur legt de festivalorganisatie desgevraagd de 'kleedkamergeheimen' bloot van de rocksterren en artiesten die op het podium hebben gestaan.

Willen ze alleen maar blauwe M&M's? Moet er vrouwelijk gezelschap in de kleedkamer zijn? Een bepaald biermerk? Of willen ze extra zacht toiletpapier?

Al deze eisen staan op een rider; een lijst met spullen die de organisatoren van een concert of festival moeten regelen als een bepaalde artiest komt optreden.

Curieuze wensen
"Er wordt vaak gedacht dat bands een lijst vol met curieuze wensen hebben", zegt Jos Routheut van Bospop. "De tijd van absurde dingen ligt lang en breed achter ons." Hij weet dat bands en artiesten, gezien hun vaak overvolle tourschema, vooral gezond willen eten en fit willen blijven. Het festival past de voeding en drank dan ook braaf hierop aan.

Fastfood Lenny
Dus heel erg sex, drugs and rock 'n roll is het allemaal niet. Toch weet Routheut dat er ook een artiest was die niet zat te wachten op gezond eten. De Amerikaanse gitarist Lenny Kravitz wilde fastfood. De organisatie is toen halsoverkop in de auto gesprongen om de plaatselijke McDonald's te plunderen.

Sterallures
"Veel artiesten zijn vriendelijk en binnen de grenzen benaderbaar", zegt Routheut. Dat het ook anders kan bewezen de mannen van ZZ Top. De bebaarde mannen kwamen met drie tourbussen het terrein opgereden. Vervolgens werd all bandleden afzonderlijk onder begeleiding van zes beveiligers naar het backstagegedeelte gebracht. Verder bleek ook John Fogerty bepaalde noten op zijn zang te hebben. Na zijn optreden moest het terrein backstage, binnen een straal van vijftien meter rond zijn bus, vrij zijn."

Hotel én ontbijt
Tenslotte wordt Roger Hodgson nog genoemd. Elk jaar worden artiesten door zogenaamde runners naar hun hotel of naar het vliegveld gebracht. De voormalig Supertramp-frontman en zijn vrouw vonden het onverantwoord dat er zo laat nog een runner moest worden opgetrommeld. "De dame in kwestie kreeg een hotelkamer aangeboden en zat de volgende ochtend met de beroemdheid aan het ontbijt", zegt Routheut. Daarna mocht ze de zanger naar het vliegveld brengen.

Eregalerij
Bospop kan na al die jaren terugkijken op een groot aantal (wereldberoemde) artiesten. Zo hebben bijvoorbeeld Roger Hodgson, Santana, Black Crowes, Tom Jones en Crosby, Stills & Nash allemaal al eens hun opwachting in Weert gemaakt. Bospop had in 2011 zelfs een Beatle en een Rolling Stone op de affiche staan. Dat jaar waren Rolling Stones-gitarist Ron Wood en Beatles-drummer Ringo Starr gestrikt. Ook wist het festival de Schot Jimmy Barnes, die als schreeuwende cowboy dankzij de internethit Big Enough een cultstatus heeft gekregen, te boeken.

Niet alle legendarische artiesten die op Bospop hebben gestaan, leven nog. Artiesten zoals bijvoorbeeld Gary Moore, Willy DeVille, Woodstock-ganger Joe Cocker en de vorig jaar overleden Chris Cornell waren allemaal al eens in Weert te bewonderen.

Voorbereidingen
De lat voor de volgende editie ligt dus hoog. De voorbereidingen zijn in volle gang. Ondanks de verzengende hitte wordt er hard gewerkt om het terrein klaar te maken voor de 38ste editie.

Lees ook: Voorbereidingen Bospop: het festivalterrein is gemaaid

Affiche
Dit jaar staan onder andere a-ha, Live, The Mavericks, Racoon, John Hiatt en UB40 featuring Ali Campbell op het podium van Bospop. De Schotse band Simple Minds is de afsluiter van de zaterdagavond. De Italiaanse grootmeester Zucchero sluit het festival zondag af.

Lees hier alles over Bospop.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen