Bospop festival in Weert

Alles over kaartverkoop, de line-up en acties over Bospop vind je hier.
bospop archieffoto van 1Limburg (11 apr 2020)

Rechter buigt zich over bestuurlijk gedonder bij Bospop

De rechter buigt zich binnenkort over het bestuurlijk gedonder bij Bospop. De drie ontslagen bestuursleden van het festival in Weert hebben een kort geding aangespannen om hun ontslag aan te vechten.

Festivalterrein Festifallz Weert op sportveld voormalig kazerneterrein
Nieuw festival Weert toch eenmalig evenement

Het nieuwe 'FestiFallz' vindt op 8, 9 en 10 oktober plaats op een sportveld van het voormalige kazerneterrein in Weert. Het wordt een eenmalig evenement met uitsluitend artiesten van Nederlandse bodem.

Bospop
Geen Bospop dit jaar: festival verplaatst naar 2022

In navolging van Pinkpop is ook de jubileumeditie van Bospop verplaatst naar volgend jaar.

solar 2016 roermond (21 feb 2020)
Vraagtekens bij garantiefonds: 'Er zitten haken en ogen aan'

De organisatie van het Solar Weekend in Roermond is vooralsnog niet enthousiast over het garantiefonds.

Bospop
Gedonder Bospop: bestuursleden willen mediator

De drie ontslagen bestuursleden van Bospop willen een bemiddelaar inschakelen. Niet zozeer om hun plekje in het bestuur van het festival in Weert terug te krijgen, maar vooral voor het voortbestaan van Bospop.

bospop archieffoto van 1Limburg (11 apr 2020)
Gedonder in organisatie Bospop: bestuursleden ontslagen

Een scheuring in het bestuur van muziekfestival Bospop in Weert heeft dit weekend geleid tot het ontslag van drie bestuursleden.

Pinkpop 2019 Wesley van Bree
Onzekerheid bij festivals: 'Benieuwd naar garantiefonds'

Kunnen we deze zomer weer met z'n allen op de festivalweide genieten van bands? De Limburgse festivalorganisaties verkeren nog in grote onzekerheid. Ze kijken met smart uit naar het garantiefonds.

bospop archieffoto van 1Limburg (11 apr 2020)
Bospop komt met extra festival in oktober

De organisatie van Bospop komt met een nieuw festival, dat op 8, 9 en 10 oktober wordt gehouden. Dat bevestigt organisator Peter Verkennis vrijdag aan L1.

dRE OP VRIJTHOF
Deze grote evenementen gingen niet door in 2020

Aan het begin van januari leek 2020 een mooi evenementenjaar te worden. De koning en zijn familie zouden naar Maastricht komen, in de zomer zouden Landgraaf, Roermond en Weert weer volstromen met muziekliefhebbers en André Rieu zou weer neerstrijken op het Vrijthof.

bospop archieffoto van 1Limburg (11 apr 2020)
Eerste afzegging voor Bospop-editie van 2021

De Britse singer-songwriter Rodger Hodgson komt in 2021 tóch niet naar Bospop in Weert.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie