Overslaan en naar de inhoud gaan

Bosman: Wilders heeft weinig respect voor rechtbank

Geplaatst opmaandag 31 oktober 2016 - 19:26

"Ik vind het getuigen van weinig respect voor de rechterlijke macht."

Dat zegt voormalig PVV-statenlid Cor Bosman in L1 AvondGasten, over de afwezigheid van Geert Wilders bij het proces dat maandag tegen hem begon.

Bosman denkt dat de reden van Wilders' afwezigheid te zoeken is binnen het marketingmechanisme van de PVV.

Heemels
Bosman reageert in het L1-programma ook op het artikel dat zaterdag in de Volkskrant verscheen over voormalig fractievoorzitter van de PVV in Limburg Michael Heemels. Die vertelt hierin openhartig over zijn alcohol- en drugsverslaving, de reden waarom hij geld stal uit de PVV-kas. Hij zegt onder andere dat zijn cocaïneverslaving begon op de dag dat Cor Bosman uit de PVV werd gezet.

Eigen rekening
"Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden, Michael Heemels is geen domme jongen. Wat hij gedaan heeft is geheel en alleen voor zijn eigen rekening." zegt Bosman. Hij wordt in het artikel door Heemels een "goede vriend" genoemd. Bosman geeft toe dat ze in die periode heel close waren.

Maar sinds Bosman in 2012 uit de PVV is gezet, heeft Heemels geen enkele moeite gedaan om contact met hem op te nemen en te praten, zegt Bosman. Hij vertelt dat ze diverse keren geprobeerd hebben om af te spreken, maar elke keer werd de afspraak eenzijdig door Heemels afgezegd.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OM: Michael Heemels nog dit jaar voor de rechter
Oud-partijgenoot verdacht Heemels al langer van gesjoemel
Heemels begon met coke na uit fractie zetten van Cor Bosman
'De PVV blijft een eenmansshow'
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen