Overslaan en naar de inhoud gaan

Bosman: Wilders heeft weinig respect voor rechtbank

Geplaatst opmaandag 31 oktober 2016 - 19:26

"Ik vind het getuigen van weinig respect voor de rechterlijke macht."

Dat zegt voormalig PVV-statenlid Cor Bosman in L1 AvondGasten, over de afwezigheid van Geert Wilders bij het proces dat maandag tegen hem begon.

Bosman denkt dat de reden van Wilders' afwezigheid te zoeken is binnen het marketingmechanisme van de PVV.

Heemels
Bosman reageert in het L1-programma ook op het artikel dat zaterdag in de Volkskrant verscheen over voormalig fractievoorzitter van de PVV in Limburg Michael Heemels. Die vertelt hierin openhartig over zijn alcohol- en drugsverslaving, de reden waarom hij geld stal uit de PVV-kas. Hij zegt onder andere dat zijn cocaïneverslaving begon op de dag dat Cor Bosman uit de PVV werd gezet.

Eigen rekening
"Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden, Michael Heemels is geen domme jongen. Wat hij gedaan heeft is geheel en alleen voor zijn eigen rekening." zegt Bosman. Hij wordt in het artikel door Heemels een "goede vriend" genoemd. Bosman geeft toe dat ze in die periode heel close waren.

Maar sinds Bosman in 2012 uit de PVV is gezet, heeft Heemels geen enkele moeite gedaan om contact met hem op te nemen en te praten, zegt Bosman. Hij vertelt dat ze diverse keren geprobeerd hebben om af te spreken, maar elke keer werd de afspraak eenzijdig door Heemels afgezegd.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OM: Michael Heemels nog dit jaar voor de rechter
Oud-partijgenoot verdacht Heemels al langer van gesjoemel
Heemels begon met coke na uit fractie zetten van Cor Bosman
'De PVV blijft een eenmansshow'
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen