Overslaan en naar de inhoud gaan

Bosbranden hinderen Demi Schuurs in Australië

Geplaatst opdinsdag 7 januari 2020 - 17:36

De rampzalige bosbranden die op dit moment in Australië woeden, hebben ook hun weerslag op Demi Schuurs.

De tennisster uit Nieuwstadt speelt in het land al enkele toernooien in aanloop naar de Australian Open: "Ik heb de bosbranden niet van dichtbij meegemaakt, maar tijdens het tennissen heb ik wel last van mijn luchtwegen."

Rookmelder
Ter voorbereiding op dat Grand Slam-toernooi trainde Schuurs een week geleden op de tennisbanen van Melbourne. In de stad in de staat Victoria kreeg ze al snel last van haar luchtwegen. "Tijdens een training werd het binnen twee minuten plotseling heel erg mistig. Vervolgens zijn we vanwege de gezondheid binnen gaan trainen. Daar gingen toen de rookmelders in het gebouw af vanwege de smog in de lucht."

Groot drama
Inmiddels verblijft Schuurs met haar dubbelpartner Kveta Peschke in Brisbane. Volgens Schuurs zijn daar de omstandigheden wat beter, maar het nieuws over de bosbranden houdt haar wel elke dag bezig. "Hier word je met die vreselijke beelden constant geconfronteerd. Je ziet het vuur en de brand hier overal op TV of op social media. Het is een groot drama als je dat ziet." Op Instagram schrijft ze dat ze geld doneert aan het Rode Kruis dat hulp biedt in de getroffen gebieden in Australië.

Australian Open
Over twee weken staat het Grand Slam-toernooi in Melbourne op het programma. Schuurs heeft geen idee wat er precies gaat gebeuren als de bosbranden tegen die tijd nog woeden. "Ik hoorde dat de organisatie de wedstrijden uit gaat stellen of zelfs gaat stilleggen als de gezondheid van de spelers in het geding komt. En ik hoorde ook dat Novak Djokovic met een spelersraad en de organisatie van de Australian Open in beraad gaat of het wel verstandig is om het toernooi door te laten gaan."

Uitstellen of aflassen
Tot die tijd blijft de tennisspeelster uit Nieuwstadt in Brisbane. "Ik hoor wel wat er gaat gebeuren. Zolang het allemaal maar gezond en verantwoord is. Tijdens de trainingen het ik namelijk veel moeite met mijn ademhaling op de momenten dat ik diep moet gaan. Het toernooi uitstellen heeft naar mijn mening ook geen zin aangezien mijn schema overvol is dit jaar. De enige optie is denk ik spelen of aflassen."

Schuurs verloor afgelopen nacht met haar nieuwe dubbelpartner Kveta Peschke (45) in de eerste ronde van het internationale toernooi in Brisbane.

demi schuurs (30 okt 2019)
Foto: Orange Pictures
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen