kabouters

Kabouterdief actief in Beek: 'Betaal alles uit eigen zak'

De kleinste bewoners van Beek zijn niet veilig. Dieven hebben het gemunt op kabouters die her en der verspreid door de gemeente staan.

Edit - Pa Pinkelman bouwt huisjes voor kabouters in Beek (09-04-2021)
Wie is de grote kaboutervriend in Beek en omstreken?

Kinderen in Beek zijn niet meer te houden. Er heerst een ware kaboutergekte. Een mysterieus persoon die zich 'Pa Pinkelman' noemt, bouwt het ene na het andere kabouterhuisje in de omgeving.

boswachter
Extra controles in het bos vanwege overtredingen

Er zijn steeds meer natuurliefhebbers in het bos door de coronacrisis. Boswachters van Staatsbosbeheer zien dat steeds meer mensen zich niet aan de regels houden. Daarom controleren nu vaker.

wilde zwijnen stockfoto (15 jan 2020)
Rechter wuift boerenangst voor wilde zwijnen in Weert weg

Natuurmonumenten kan beginnen met de aanleg van 42,5 hectare aan bosgebied in Weert.

dode hond
Dode honden Schinveld met geweld verdronken

De twee dode honden die eind december in een bos in Schinveld werden gevonden, zijn gestorven door verdrinking. En dat is met geweld gebeurd.

Kettingzaag houthakker bomenkap boom zaagsel
Venlose buurt verrast door kapwerkzaamheden

Onaangekondigde kapwerkzaamheden in Venlo leiden tot groot protest in de wijk Herungerberg.

Drugsdumping dumping drugs drugsafval bos Burgemeester Sengersweg Mook (27 nov 2020)
Twee vaten gedumpt in bos Mook

In een bos in Mook zijn vrijdagmorgen twee vaten gevonden. Een daarvan lekte een nog onbekende vloeistof.

foto paddenstoel 2
Paddenstoelenseizoen: let op giftige paddenstoelen

Nu het weer is omgeslagen en we weer regen hebben gehad, schieten de paddenstoelen uit de grond. Dat betekent ook dat plukkers weer op zoek gaan naar eetbare of hallucinerende paddenstoelen.

Wietplantage in bos (27 sep 2020)
Hennepplantage ontdekt in bos

In een bosgebied tussen Noorbeek en Hoogcruts is een hennepplantage ontdekt. De politie heeft de planten weggehaald en vernietigd.

Afval zwerfafval bos Savelsbos (16 mei 2020)
Dieren slachtoffer van corona-overlast in bossen

De coronacrisis trekt volgens boswachter Michel Cabbolet een zware wissel op dieren in onze bosgebieden. Alleen al in het Savelsbos overleden de afgelopen weken zeven dieren door overlast van mensen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten