Overslaan en naar de inhoud gaan

Borstkankerziekenhuis krijgt vestiging in Weert

Geplaatst opvrijdag 24 april 2020 - 22:03

In het St. Jans Gasthuis in Weert komt per maandag een locatie van het Alexander Monro Ziekenhuis. Het gaat om een tweede locatie van het ziekenhuis dat gespecialiseerd is in borstkanker, borstaandoeningen en erfelijke aanleg.

Ze hopen met deze nieuwe samenwerking het mogelijk te maken om ieder jaar ongeveer 9.000 patiënten met een borstklacht te ontvangen.

Borstkankerzorg
"Het is momenteel een heel onzekere tijd voor iedereen, ook voor borstkankerpatiënten. We zien nu zelfs in de coronacrisis een daling van maar liefst 25 procent in het aantal gestelde borstkankerdiagnoses. Vrouwen met borstklachten gaan minder snel naar de huisarts of worden minder snel doorverwezen naar het ziekenhuis. We vinden het daarom juist nu heel belangrijk dat we deze start maken om de noodzakelijke borstkankerzorg zo goed mogelijk te continueren", aldus Marjolein de Jong, bestuurder Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ).

Lees ook: Gespecialiseerde borstkankerzorg in Weert

Het ziekenhuis heeft al een locatie in Bilthoven.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen