Borstkanker

Half miljoen voor therapie bij borstkanker

Onderzoekers van het Maastricht UMC+ en de Universiteit Maastricht gaan onderzoeken of cognitieve gedragstherapie kan helpen bij aanhoudende pijn na de behandeling van borstkanker.

Moeilijke termen ziekenhuis Maastricht (9 okt 2020)
Uitleg medische termen: weet jij wat cutane invasie is?

Biopsie, fibroadenoom en periareolair. Wellicht zeggen deze woorden je niks, maar ze horen bij de ziekte borstkanker. Het zijn lastige termen, zeker voor een leek. Borstkankerspecialisten van het Maastrichtse UMC+ hebben daarom samen met stichting kanker.nl een verklarende woordenlijst voor borstkanker gelanceerd.

Borstkanker
'Veel kankerdiagnoses gemist in coronatijd'

Door de coronapandemie zijn de laatste maanden veel kankerdiagnoses gemist. Zo zouden er 1900 borstkankerdiagnoses niet zijn gesteld.

Sint Jans Gasthuis Weert ziekenhuis (16 mrt 2020)
Borstkankerziekenhuis krijgt vestiging in Weert

In het St. Jans Gasthuis in Weert komt per maandag een locatie van het Alexander Monro Ziekenhuis. Het gaat om een tweede locatie van het ziekenhuis dat gespecialiseerd is in borstkanker, borstaandoeningen en erfelijke aanleg.

Borstkanker
Miljoenen voor nieuwe reconstructietechniek bij borstkanker

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft 6,2 miljoen euro vrijgemaakt voor onderzoek naar lipofilling, een nieuwe reconstructietechniek bij een volledige borstreconstructie na borstkanker.

Roermond zwemt voor borstkankerpatiënten

Een vrouwvriendelijke mammografie om borstkanker op te sporen, daarvoor zwemmen zaterdag meer dan 500 deelnemers van de Roermond City Swim.

Gespecialiseerde borstkankerzorg in Weert

Het St. Jans Gasthuis in Weert (SJG) wil zich specialiseren op het gebied van borstkankerzorg.

Borstkanker
Gevoel terug in kunstborst na borstkanker

Artsen van het Maastricht UMC zijn erin geslaagd vrouwelijke borstkankerpatiënten gevoel terug te geven in hun kunstmatige borst(en).

Tonnen voor onderzoek naar de gevolgen na borstkanker

Plastisch chirurgen van het Maastricht UMC+ krijgen vier ton om onderzoek te doen naar de behandeling van lymfoedeem. Dit is een ophoping van vocht die kan optreden na de behandeling van borstkanker.

Maastrichts onderzoek: 'Kans op kanker met implantaat'

Vrouwen met een borstimplantaat lopen meer risico op een zeldzame vorm van lymfeklierkanker in de borst dan vrouwen zonder implantaat.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten