thumbnail_image0

Politiechef Ingrid Schäfer openhartig over borstkanker

Toen Ingrid Schäfer net twee jaar politiechef van de eenheid Limburg was, ontdekte ze een knobbeltje in haar borst. Openhartig blikt ze terug: 'Mijn energieniveau is nog wat lager, maar kijk wat voor levenservaring ik erbij gekregen.'

Borstkanker, mammografie
Overlast treinen: nieuwe standplaats borstkankeronderzoek

Vanwege hinder en trillingen door voorbijrijdende treinen op de oude standplaats, krijgt het mobiele onderzoekscentrum van het bevolkingsonderzoek borstkanker een nieuwe standplaats in Reuver.

Wereldkankerdag
Onzekerheid door uitstel kankerbehandeling door corona

Corona schopt veel kankerbehandelingen in het honderd en daar wordt deze donderdag, Wereldkankerdag, bij stilgestaan.

Borstkanker
Half miljoen voor therapie bij borstkanker

Onderzoekers van het Maastricht UMC+ en de Universiteit Maastricht gaan onderzoeken of cognitieve gedragstherapie kan helpen bij aanhoudende pijn na de behandeling van borstkanker.

Moeilijke termen ziekenhuis Maastricht (9 okt 2020)
Uitleg medische termen: weet jij wat cutane invasie is?

Biopsie, fibroadenoom en periareolair. Wellicht zeggen deze woorden je niks, maar ze horen bij de ziekte borstkanker. Het zijn lastige termen, zeker voor een leek. Borstkankerspecialisten van het Maastrichtse UMC+ hebben daarom samen met stichting kanker.nl een verklarende woordenlijst voor borstkanker gelanceerd.

Borstkanker
'Veel kankerdiagnoses gemist in coronatijd'

Door de coronapandemie zijn de laatste maanden veel kankerdiagnoses gemist. Zo zouden er 1900 borstkankerdiagnoses niet zijn gesteld.

Sint Jans Gasthuis Weert ziekenhuis (16 mrt 2020)
Borstkankerziekenhuis krijgt vestiging in Weert

In het St. Jans Gasthuis in Weert komt per maandag een locatie van het Alexander Monro Ziekenhuis. Het gaat om een tweede locatie van het ziekenhuis dat gespecialiseerd is in borstkanker, borstaandoeningen en erfelijke aanleg.

Borstkanker
Miljoenen voor nieuwe reconstructietechniek bij borstkanker

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft 6,2 miljoen euro vrijgemaakt voor onderzoek naar lipofilling, een nieuwe reconstructietechniek bij een volledige borstreconstructie na borstkanker.

Roermond zwemt voor borstkankerpatiënten

Een vrouwvriendelijke mammografie om borstkanker op te sporen, daarvoor zwemmen zaterdag meer dan 500 deelnemers van de Roermond City Swim.

Gespecialiseerde borstkankerzorg in Weert

Het St. Jans Gasthuis in Weert (SJG) wil zich specialiseren op het gebied van borstkankerzorg.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten