Overslaan en naar de inhoud gaan

Bornse vrienden zaten in Poolse cel na dodelijk ongeluk

Geplaatst opmaandag 28 januari 2019 - 21:30

Een aantal vrienden van de 23-jarige man uit Born die afgelopen weekend overleed in Krakau, heeft vastgezeten in een Poolse politiecel. Dit om uit te sluiten dat ze betrokken waren bij de dood van hun vriend.

Dat bevestigt Sebastian Gleń namens de politie in Krakau.

Lees ook: Man uit Born komt om in Krakau: 'Vriendengroep geschokt'

Op vrije voeten
Diezelfde Gleń stelt dat alle mannen weer vrij zijn, of in ieder geval spoedig vrij worden gelaten. Ze gelden volgens hem niet langer als verdachte. De Poolse politie heeft maandag vastgesteld dat de dood van de twintiger een ongeluk was. Hij was, samen met vrienden, op het platte dak geklommen van het hostel waar ze verbleven. "We denken dat ze daar foto's wilden maken", zegt Gleń. "Maar het is er nogal glad. We gaan ervan uit dat hij is uitgegleden en bijna tien meter naar beneden is gevallen."

Nader onderzoek
Overigens zijn niet alle Bornse mannen aangehouden na het incident. Een deel van het stel lag namelijk al te slapen, op het moment dat het andere deel van de groep zich op het dak bevond. De Poolse politie is nog bezig met bloedonderzoek, waaruit moet blijken of er drank of drugs in het spel was. Alle betrokkenen hebben inmiddels een verklaring afgelegd.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen