Overslaan en naar de inhoud gaan

Bordeelbaas tekent smeuïge anekdotes op in boek

Geplaatst opwoensdag 25 januari 2017 - 14:10

Seksbaas en schrijver; het lijkt een ongebruikelijke combinatie, maar niet voor bordeelhouder Leo de Klein. Hij heeft een boek uitgebracht.

De Klein bouwde in 1970 een oud restaurant langs de Rijksweg in Linne om tot bordeel Postillon. In Halve eeuw leven in een bordeel tekende hij de smeuïgste anekdotes uit bijna 50 jaar seksclub op.

Vier burgemeesters
Het boek staat bol van de opzienbarende verhalen. Zo schrijft hij over 'Jack de wegenbouwer', een gevierd zakenman en bovendien graag geziene gast. "Jack was slim in zaken doen en wist hoe hij de mensen waarmee hij zaken deed te boeien", staat er in het boek. "Zo kwam hij een keer met vier burgemeesters in de club. Het werd gelijk een groot feest, want kosten speelden geen rol voor Jack. Lang leve de lol, was zijn motto."

Blaffend door de kamer
En de vrienden van wegenbouwer Jack blijken niet de enige hoogwaardigheidsbekleders die het huis van plezier in Linne wisten te vinden. Zo was een burgemeester, die niet bij naam wordt genoemd, er jarenlang vaste klant. De man liet zich graag aanlijnen door prostituee Liza en kroop dan blaffend door de kamer.

Doos sigaren
Wanneer bordeelhouder De Klein de burgervader bij een evenement tegenkwam, deed hij net alsof zijn neus bloedde. "Hij stelde het op prijs dat ik discreet was en nam een volgende keer een grote doos sigaren voor me mee. Niet wetende dat ik niet rook. De sigaren deelde ik later uit aan klanten die wel rookten", staat er te lezen. "Iedereen tevreden en blij", besluit hij.

Leo de Klein heeft het boek uitgegeven in eigen beheer. Hij schuift woensdagavond aan in het L1-programma AvondGasten om over zijn werk te vertellen.

Bordeelbaas Leo de Klein.
Foto: De Klein Beheer

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen