Overslaan en naar de inhoud gaan

Bordeelbaas tekent smeuïge anekdotes op in boek

Geplaatst opwoensdag 25 januari 2017 - 14:10

Seksbaas en schrijver; het lijkt een ongebruikelijke combinatie, maar niet voor bordeelhouder Leo de Klein. Hij heeft een boek uitgebracht.

De Klein bouwde in 1970 een oud restaurant langs de Rijksweg in Linne om tot bordeel Postillon. In Halve eeuw leven in een bordeel tekende hij de smeuïgste anekdotes uit bijna 50 jaar seksclub op.

Vier burgemeesters
Het boek staat bol van de opzienbarende verhalen. Zo schrijft hij over 'Jack de wegenbouwer', een gevierd zakenman en bovendien graag geziene gast. "Jack was slim in zaken doen en wist hoe hij de mensen waarmee hij zaken deed te boeien", staat er in het boek. "Zo kwam hij een keer met vier burgemeesters in de club. Het werd gelijk een groot feest, want kosten speelden geen rol voor Jack. Lang leve de lol, was zijn motto."

Blaffend door de kamer
En de vrienden van wegenbouwer Jack blijken niet de enige hoogwaardigheidsbekleders die het huis van plezier in Linne wisten te vinden. Zo was een burgemeester, die niet bij naam wordt genoemd, er jarenlang vaste klant. De man liet zich graag aanlijnen door prostituee Liza en kroop dan blaffend door de kamer.

Doos sigaren
Wanneer bordeelhouder De Klein de burgervader bij een evenement tegenkwam, deed hij net alsof zijn neus bloedde. "Hij stelde het op prijs dat ik discreet was en nam een volgende keer een grote doos sigaren voor me mee. Niet wetende dat ik niet rook. De sigaren deelde ik later uit aan klanten die wel rookten", staat er te lezen. "Iedereen tevreden en blij", besluit hij.

Leo de Klein heeft het boek uitgegeven in eigen beheer. Hij schuift woensdagavond aan in het L1-programma AvondGasten om over zijn werk te vertellen.

Bordeelbaas Leo de Klein.
Foto: De Klein Beheer

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen