Overslaan en naar de inhoud gaan

Boot volledig uitgebrand in Wessem

Geplaatst opdinsdag 9 februari 2021 - 13:53

In de haven in Wessem is dinsdagochtend vroeg een boot uitgebrand. De brandweer werd rond 6:00 uur ingeseind door iemand die vanaf de Maasboulevard kon zien dat er aan de overkant op het water iets in brand stond.

Het bleek te gaan om een boot die aangemeerd lag langs een steiger.

Schade aan drie boten
De brandweer moest eerst een hekwerk forceren om bij de bewuste boot te kunnen komen. Maar de vlammen grepen zo snel om zich heen dat niet voorkomen kon worden dat de boot volledig uitbrandde. Twee andere boten die in de buurt lagen, liepen eveneens schade op. Het blussen en nablussen nam een uur of twee in beslag.

Beveiligde steigers
Volgens de brandweer liggen in het haventje in Wessem ongeveer 30 boten aangemeerd. De steigers zijn niet vrij toegankelijk: de toegang tot elke steiger is afgesloten met een hekwerk.

Technisch onderzoek
Over de oorzaak kon de brandweer nog niets zeggen. "De politie doet nog technisch onderzoek," aldus een woordvoerder. Voor zover bekend is er geen brandstof in het water terecht gekomen, of die brandstof is volledig opgebrand. Rijkswaterstaat hoefde in elk geval niet ingeseind te worden over vervuiling van het water.

Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen