Overslaan en naar de inhoud gaan

Per boot in actie bij kerncentrale Tihange

Geplaatst opdonderdag 27 september 2018 - 13:08

Actievoerders uit Nederland, België en Duitsland varen zaterdag langs de kerncentrale in het Belgische Tihange met als doel sluiting van het complex.

Op de boot is per tocht plaats voor 75 man. Er gaan bussen vanuit Maastricht en Aken om mensen naar de 'actielocatie' tegenover de centrale te brengen.

Langer dicht
De centrale ten zuiden van Maastricht was de afgelopen dagen in het nieuws omdat enkele reactoren langer dicht moeten blijven. De energievoorziening in België kan daardoor in het gedrang komen.

Lees ook: Kernreactor Tihange maanden langer buiten dienst

Op de agenda
De actie, een initiatief van onder meer de Vereniging Stop Tihange Nederland en Greenpeace België, is onder meer bedoeld om de kwestie op de agenda te zetten van de gemeenteraadsverkiezingen die medio volgende maand worden gehouden in België.

Enkele burgemeesters en kandidaat-raadsleden praten over de veiligheid, ook van de centrale in Doel nabij Antwerpen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen