Overslaan en naar de inhoud gaan

Boomtelers krijgen geld voor onderzoek naar duurzaamheid

Geplaatst opwoensdag 15 augustus 2018 - 14:17

Limburgse boomtelers krijgen geld van de provincie om te onderzoeken of ze duurzamer kunnen werken.

Brandnetelsap
Er wordt onder meer gekeken of sap van brandnetels gebruikt kan worden als meststof en of het aanplanten van riet helpt in de strijd tegen onkruid.

Agrarisch adviesbureau
Het onderzoek wordt gecoördineerd door het agrarisch adviesbureau Cultus Agro Advies op de Brightlands Campus in Venlo. De totale kosten voor het onderzoek zijn 320.000 euro. De helft wordt bepaald door de provincie. Boomtelers hoesten de rest van het geld op.

Verdienmodellen
"Deze onderzoeken geven de boomkwekers een voorsprong om mogelijk nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen", zegt gedeputeerde Hubert Mackus.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen