Overslaan en naar de inhoud gaan

Boom valt op achtbaan, Toverland gaat andere bomen kappen

Geplaatst opmaandag 30 juli 2018 - 11:19

Attractiepark Toverland in Sevenum gaat enkele bomen kappen rondom de achtbaan Dwervelwind. Zondagmiddag viel er een boom op de attractie, waarna een boomexpert werd ingeschakeld om de gezondheid van de andere bomen rond de achtbaan te onderzoeken.

"Uit het onderzoek is gebleken dat de boom is omgeknakt door de droogte", legt woordvoerster Tessa Maessen uit. "De andere bomen hebben daar geen last van, maar uit voorzorg worden enkele bomen toch weggehaald."

Omgevallen
De boom viel zondag op de rail van de spinning coaster Dwervelwind, op het moment dat de attractie open was. "Gelukkig stond de trein op dat moment op het station", zegt de woordvoerster. "Onze medewerkers zagen het direct en hebben de attractie meteen gesloten. Daardoor is er niemand gewond geraakt."

Achtbaan dicht
De omgevallen boom is weggehaald. Uit voorzorg worden nu ook een aantal andere hoge bomen in het gebied gekapt. "De veiligheid van onze bezoekers gaat voor", aldus de woordvoerster. Maandagmiddag en dinsdagochtend worden de bomen weggehaald. Daarna kan de achtbaan weer open.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen