Overslaan en naar de inhoud gaan

Boom in Stadspark Maastricht valt bijna op kindje

Geplaatst opmaandag 5 oktober 2020 - 17:44

Een boom in het Stadspark in Maastricht heeft zondagmiddag een kinderfiets verpletterd. Daarbij raakte een meisje bijna gewond.

Het is de tweede boom in twee weken tijd die in het Maastrichtse park omvalt.

Gered
Zondagmiddag ging het bijna mis toen het meisje op haar fietsje door het park reed. De boom viel om en het kindje kon maar net weggetrokken worden voordat de boom op haar viel. Voor het fietsje was geen tijd meer; dat werd door de grote boom verpletterd.

Video: L1

Attentieboom
Hoe de boom om heeft kunnen vallen, is vooralsnog een raadsel. Volgens de gemeente stond de boom niet bekend als risicogeval: "Er was geen enkele aanleiding om aan te nemen dat deze een gevaar zou vormen", laat een woordvoerder weten. Bij de meest recente inspectie in het Stadspark in februari 2020, is de boom wel voor de eerste keer als ‘attentieboom’ aangemerkt. Dat betekent dat deze vaker gecontroleerd moet worden. "Maar er was er geen enkele aanleiding om aan te nemen dat de boom om zou kunnen vallen", geeft de woordvoerder aan.

Storm
Mogelijk is het onstuimige weer van de afgelopen dagen de oorzaak. "Dat zou een rol kunnen hebben gespeeld, maar zeker niet in relatie tot de gesteldheid van de boom. Die was goed, wees de schouw uit", legt de woordvoerder uit. "De boom is weliswaar hol vanbinnen, maar dat wil niks zeggen over de kwaliteit van de boom."

Controle
De woordvoerder laat weten dat de bomen in de stad regelmatig gecontroleerd worden. "De bomen in het Stadspark vallen onder een verhoogde zorgplicht. De meeste bomen worden een keer in de twee jaar gecontroleerd, een aantal bomen zelfs jaarlijks. We gaan kijken of dat afdoende is."

Park sluiten
Voor raadslid Tiny Meese van Partij Veilig Maastricht is het bewijs geleverd dat het controleren van de bomen vaker moet gebeuren. Ze heeft dan ook aan de bel getrokken bij de gemeente. "Het is nu al de tweede boom in korte tijd", laat ze weten. "Misschien moet het park tijdelijk afgesloten worden om te controleren of er meer bomen onveilig zijn."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen