Overslaan en naar de inhoud gaan

Boogerd: 'Misschien niet opstappen om statement te maken'

Geplaatst opdinsdag 29 juni 2021 - 21:27

Oud-wielrenner Michael Boogerd hoopt dat het snel veiliger wordt in de wielersport. Volgens Boogerd moeten renners een stevig statement maken als ze oplossingen willen: "Misschien moet je een keer niet opstappen."

Boogerd deed zijn uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg, vanuit Vaals.

Statement
De wielrenners in de Tour de France hielden dinsdagmiddag korte tijd halt tijdens de vierde etappe om aandacht te vragen voor de gevaren van het parcours. De afgelopen dagen regende het valpartijen in de Ronde van Frankrijk. Boogerd hoopt dat het statement heeft geholpen. "Ik hoop het, maar het is niet echt een straffe actie. Ik heb ook gefietst en toen was veiligheid ook al een issue. Het is nu nog steeds het gesprek van de dag, dus ik vrees of het echt wat gaat helpen. Als ze echt iets willen moeten ze misschien niet opstappen. Dan moeten ze zeggen: zoek het lekker uit."

Slap aftreksel
Oud-wielrenner Gert Jakobs vond de actie van de renners niet bijzonder: "Deze staking is een slap aftreksel. In de tijd van Bernard Hinault was het duidelijk voor de hele wereld en daar bemoeide de pers zich ook mee. Hij ging met het hele peloton gewoon 1,5 uur op straat zitten zodat de aankomsttijden voor de televisie niet klopten. Nu doe je eigenlijk niks."

Besef
Volgens wielerjournalist Raymond Kerckhoffs hebben de discussies van de afgelopen dagen ook iets goeds gebracht. "Dat is het besef dat we niet alleen naar het parcours moeten kijken. Maar ook naar onszelf. De organisatie moet kijken naar het parcours, de UCI naar de controle van het parcours en de ploegen of ze niet teveel renners naar voren sturen in de finale. Je moet ook je vraagtekens zetten bij de stress in de Tour de France en hoe je die kunt wegnemen. Die problemen los je niet op door te staken. Solidariteit moet er zijn."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen