Overslaan en naar de inhoud gaan

Bonus directeur L1 onder de loep

Geplaatst opdonderdag 16 oktober 2014 - 7:08

Het commissariaat voor de media begint een onderzoek naar een bonus die directeur Rob Stevens van L1 heeft ontvangen. Dat schrijft de Volkskrant.

De Limburgse omroep keerde het extraatje uit voor beter dan verwachte financiële prestaties.

Verboden
Maar volgens de Wet Normering Topinkomens is het uitdelen van bonussen bij (semi)publieke instellingen verboden.
De bonus voor L1-directeur Rob Stevens komt naar voren uit onderzoek van de Volkskrant naar de beloning van de directeuren van de dertien regionale omroepen, die de komende jaren flink moeten bezuinigen en nauw moeten gaan samenwerken.

26 duizend euro
Volgens de raad van commissarissen van L1 heeft Stevens de bonus van ruim 26 duizend euro gekregen voor het goede jaar dat de omroep had: het resultaat na belastingen kwam uit op 640 duizend euro in plaats van de begrote 286 mille, onder meer doordat er minder geïnvesteerd werd.

Inleveren
Het Commissariaat van de Media gaat aan het eind van dit jaar de bonus onderzoeken als de financiële verantwoording van de omroepen onder de loep wordt genomen. Als wordt vastgesteld dat de bonus onrechtmatig was, moet Stevens die inleveren.

Inclusief de bonus kwam de beloning van de L1-directeur vorig jaar uit op 191.827 euro: los van de bonus ging het om 140.158 euro salaris, 24.329 euro werkgeversbijdrage aan het pensioen en 912 euro onkosten. Daarmee was Stevens de op één na best beloonde bestuurder.

RTV Utrecht
De best beloonde was Paul van der Lugt van RTV Utrecht. Dat was vorig jaar 192.607 aan de directeur kwijt, waarvan 163.739 euro aan salaris.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Blunder L1 met bonus'
RvC ziet onderzoek naar bonus met vertrouwen tegemoet
Kamervragen over bonus L1-directeur
Dekker: goed dat bonus L1-directeur onderzocht wordt
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen