Overslaan en naar de inhoud gaan

Bonnefantenmuseum mogelijk voortaan op maandag open

Geplaatst opmaandag 29 augustus 2016 - 21:04

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht bekijkt de mogelijkheid om het museum op maandag open te stellen voor ernstig zieken, gehandicapten en Alzheimerpatienten.

Dat blijkt uit een overzicht dat CDA-gedeputeerde Ger Koopmans heeft gestuurd naar de statencommissie voor cultuur. Daarin staan initiatieven van de drie Limburgse musea om meer bezoekers te trekken uit speciale doelgroepen.

Gesloten
Normaliter is het Bonnefantenmuseum op maandag gesloten. Maar in samenwerking met het Alzheimeronderzoeksfonds Limburg wordt bekeken of een op maat gemaakt museumbezoek realiseerbaar is. En ook ernstig zieken en gehandicapten zouden op maandag welkom zijn.

Limburgs Museum
Voorwaarde is wel dat er voldoende vrijwilligers kunnen worden gevonden en er voldoende animo is bij de zorginstellingen, zo staat in het overzicht. Daarin valt ook te lezen dat het Limburgs Museum in Venlo volgend jaar een tentoonstelling organiseert rond de populaire kinderboekenschrijver Paul van Loon.

Museumles
Onderdeel wordt een museumles voor schoolklassen uit het basisonderwijs om lezen en schrijven te stimuleren. Van Loon werd in 1955 geboren in Geleen. Op 6-jarige leeftijd verhuisde hij naar Waalwijk.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Koopmans wil musea één dag per maand gratis openstellen
Jongeren gratis naar Bonnefantenmuseum Maastricht
Bonnefantenmuseum in Maastricht krijgt jongerenafdeling
Collectie van Bonnefantenmuseum is online te zien
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen