Overslaan en naar de inhoud gaan

Bonnefantenmuseum mogelijk voortaan op maandag open

Geplaatst opmaandag 29 augustus 2016 - 21:04

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht bekijkt de mogelijkheid om het museum op maandag open te stellen voor ernstig zieken, gehandicapten en Alzheimerpatienten.

Dat blijkt uit een overzicht dat CDA-gedeputeerde Ger Koopmans heeft gestuurd naar de statencommissie voor cultuur. Daarin staan initiatieven van de drie Limburgse musea om meer bezoekers te trekken uit speciale doelgroepen.

Gesloten
Normaliter is het Bonnefantenmuseum op maandag gesloten. Maar in samenwerking met het Alzheimeronderzoeksfonds Limburg wordt bekeken of een op maat gemaakt museumbezoek realiseerbaar is. En ook ernstig zieken en gehandicapten zouden op maandag welkom zijn.

Limburgs Museum
Voorwaarde is wel dat er voldoende vrijwilligers kunnen worden gevonden en er voldoende animo is bij de zorginstellingen, zo staat in het overzicht. Daarin valt ook te lezen dat het Limburgs Museum in Venlo volgend jaar een tentoonstelling organiseert rond de populaire kinderboekenschrijver Paul van Loon.

Museumles
Onderdeel wordt een museumles voor schoolklassen uit het basisonderwijs om lezen en schrijven te stimuleren. Van Loon werd in 1955 geboren in Geleen. Op 6-jarige leeftijd verhuisde hij naar Waalwijk.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Koopmans wil musea één dag per maand gratis openstellen
Jongeren gratis naar Bonnefantenmuseum Maastricht
Bonnefantenmuseum in Maastricht krijgt jongerenafdeling
Collectie van Bonnefantenmuseum is online te zien
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen