Overslaan en naar de inhoud gaan

Bonnefantenmuseum mogelijk voortaan op maandag open

Geplaatst opmaandag 29 augustus 2016 - 21:04

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht bekijkt de mogelijkheid om het museum op maandag open te stellen voor ernstig zieken, gehandicapten en Alzheimerpatienten.

Dat blijkt uit een overzicht dat CDA-gedeputeerde Ger Koopmans heeft gestuurd naar de statencommissie voor cultuur. Daarin staan initiatieven van de drie Limburgse musea om meer bezoekers te trekken uit speciale doelgroepen.

Gesloten
Normaliter is het Bonnefantenmuseum op maandag gesloten. Maar in samenwerking met het Alzheimeronderzoeksfonds Limburg wordt bekeken of een op maat gemaakt museumbezoek realiseerbaar is. En ook ernstig zieken en gehandicapten zouden op maandag welkom zijn.

Limburgs Museum
Voorwaarde is wel dat er voldoende vrijwilligers kunnen worden gevonden en er voldoende animo is bij de zorginstellingen, zo staat in het overzicht. Daarin valt ook te lezen dat het Limburgs Museum in Venlo volgend jaar een tentoonstelling organiseert rond de populaire kinderboekenschrijver Paul van Loon.

Museumles
Onderdeel wordt een museumles voor schoolklassen uit het basisonderwijs om lezen en schrijven te stimuleren. Van Loon werd in 1955 geboren in Geleen. Op 6-jarige leeftijd verhuisde hij naar Waalwijk.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Koopmans wil musea één dag per maand gratis openstellen
Jongeren gratis naar Bonnefantenmuseum Maastricht
Bonnefantenmuseum in Maastricht krijgt jongerenafdeling
Collectie van Bonnefantenmuseum is online te zien
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen