Overslaan en naar de inhoud gaan

'Bonnefantenmuseum moet rijksmuseumstatus krijgen'

Geplaatst opvrijdag 5 december 2014 - 15:05

De provincie gaat opnieuw proberen om voor het Bonnefantenmuseum in Maastricht de status van rijksmuseum te krijgen. Ook het Continium in Kerkrade moet dat predikaat krijgen.

"Ja we willen erkenning en ja we willen centen", zei CDA-gedeputeerde Ger Koopmans in een statencommissie. Hij noemde het 'bizar' dat er in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland nog steeds geen rijksmuseum is.

Internationaal vermaard
Volgens Koopmans is het Bonnefantenmuseum "internationaal vermaard. Het is een fantastisch museum om trots op te zijn." Ook voor het vernieuwde Continium dat in oktober volgend jaar open gaat, had de gedeputeerde lovende woorden: "Dat wordt top, dat wordt lachen, dat wordt genieten."

2016
In de zomer van 2016 neemt de Tweede Kamer een besluit over de cultuursubsidies van het Rijk voor de periode 2017-2020. De provincie gaat nu al aan de bel trekken in Den Haag om zo het besluitvormingsproces in een zo vroeg mogelijk stadium te beïnvloeden.

Mislukte pogingen
Gedeputeerde Koopmans vindt dat "we de bescheidenheid van ons moeten afwerpen. We moeten laten zien wat we waard zijn en dus ook wat het anderen waard moet zijn." In het verleden mislukten pogingen om van het Bonnefantenmuseum een rijksmuseum te maken steeds, vooral omdat er geen geld voor zou zijn.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Onvoldoende Haagse aandacht voor cultuur in Limburg'
CDA wil eind aan kromme verdeling aan culturele instellingen
Nieuwe norm voor Limburgse musea
Koopmans wil musea één dag per maand gratis openstellen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen