Overslaan en naar de inhoud gaan

'Bonnefantenmuseum moet rijksmuseumstatus krijgen'

Geplaatst opvrijdag 5 december 2014 - 15:05

De provincie gaat opnieuw proberen om voor het Bonnefantenmuseum in Maastricht de status van rijksmuseum te krijgen. Ook het Continium in Kerkrade moet dat predikaat krijgen.

"Ja we willen erkenning en ja we willen centen", zei CDA-gedeputeerde Ger Koopmans in een statencommissie. Hij noemde het 'bizar' dat er in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland nog steeds geen rijksmuseum is.

Internationaal vermaard
Volgens Koopmans is het Bonnefantenmuseum "internationaal vermaard. Het is een fantastisch museum om trots op te zijn." Ook voor het vernieuwde Continium dat in oktober volgend jaar open gaat, had de gedeputeerde lovende woorden: "Dat wordt top, dat wordt lachen, dat wordt genieten."

2016
In de zomer van 2016 neemt de Tweede Kamer een besluit over de cultuursubsidies van het Rijk voor de periode 2017-2020. De provincie gaat nu al aan de bel trekken in Den Haag om zo het besluitvormingsproces in een zo vroeg mogelijk stadium te beïnvloeden.

Mislukte pogingen
Gedeputeerde Koopmans vindt dat "we de bescheidenheid van ons moeten afwerpen. We moeten laten zien wat we waard zijn en dus ook wat het anderen waard moet zijn." In het verleden mislukten pogingen om van het Bonnefantenmuseum een rijksmuseum te maken steeds, vooral omdat er geen geld voor zou zijn.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Onvoldoende Haagse aandacht voor cultuur in Limburg'
CDA wil eind aan kromme verdeling aan culturele instellingen
Nieuwe norm voor Limburgse musea
Koopmans wil musea één dag per maand gratis openstellen
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen