Overslaan en naar de inhoud gaan

'Bonnefantenmuseum moet rijksmuseumstatus krijgen'

Geplaatst opvrijdag 5 december 2014 - 15:05

De provincie gaat opnieuw proberen om voor het Bonnefantenmuseum in Maastricht de status van rijksmuseum te krijgen. Ook het Continium in Kerkrade moet dat predikaat krijgen.

"Ja we willen erkenning en ja we willen centen", zei CDA-gedeputeerde Ger Koopmans in een statencommissie. Hij noemde het 'bizar' dat er in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland nog steeds geen rijksmuseum is.

Internationaal vermaard
Volgens Koopmans is het Bonnefantenmuseum "internationaal vermaard. Het is een fantastisch museum om trots op te zijn." Ook voor het vernieuwde Continium dat in oktober volgend jaar open gaat, had de gedeputeerde lovende woorden: "Dat wordt top, dat wordt lachen, dat wordt genieten."

2016
In de zomer van 2016 neemt de Tweede Kamer een besluit over de cultuursubsidies van het Rijk voor de periode 2017-2020. De provincie gaat nu al aan de bel trekken in Den Haag om zo het besluitvormingsproces in een zo vroeg mogelijk stadium te beïnvloeden.

Mislukte pogingen
Gedeputeerde Koopmans vindt dat "we de bescheidenheid van ons moeten afwerpen. We moeten laten zien wat we waard zijn en dus ook wat het anderen waard moet zijn." In het verleden mislukten pogingen om van het Bonnefantenmuseum een rijksmuseum te maken steeds, vooral omdat er geen geld voor zou zijn.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Onvoldoende Haagse aandacht voor cultuur in Limburg'
CDA wil eind aan kromme verdeling aan culturele instellingen
Nieuwe norm voor Limburgse musea
Koopmans wil musea één dag per maand gratis openstellen
Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen