Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Bonnefantenmuseum moet rijksmuseumstatus krijgen'

Geplaatst opvrijdag 5 december 2014 - 15:05

De provincie gaat opnieuw proberen om voor het Bonnefantenmuseum in Maastricht de status van rijksmuseum te krijgen. Ook het Continium in Kerkrade moet dat predikaat krijgen.

"Ja we willen erkenning en ja we willen centen", zei CDA-gedeputeerde Ger Koopmans in een statencommissie. Hij noemde het 'bizar' dat er in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland nog steeds geen rijksmuseum is.

Internationaal vermaard
Volgens Koopmans is het Bonnefantenmuseum "internationaal vermaard. Het is een fantastisch museum om trots op te zijn." Ook voor het vernieuwde Continium dat in oktober volgend jaar open gaat, had de gedeputeerde lovende woorden: "Dat wordt top, dat wordt lachen, dat wordt genieten."

2016
In de zomer van 2016 neemt de Tweede Kamer een besluit over de cultuursubsidies van het Rijk voor de periode 2017-2020. De provincie gaat nu al aan de bel trekken in Den Haag om zo het besluitvormingsproces in een zo vroeg mogelijk stadium te beïnvloeden.

Mislukte pogingen
Gedeputeerde Koopmans vindt dat "we de bescheidenheid van ons moeten afwerpen. We moeten laten zien wat we waard zijn en dus ook wat het anderen waard moet zijn." In het verleden mislukten pogingen om van het Bonnefantenmuseum een rijksmuseum te maken steeds, vooral omdat er geen geld voor zou zijn.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Onvoldoende Haagse aandacht voor cultuur in Limburg'
CDA wil eind aan kromme verdeling aan culturele instellingen
Nieuwe norm voor Limburgse musea
Koopmans wil musea één dag per maand gratis openstellen
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen