Overslaan en naar de inhoud gaan

Bonnefantenmuseum hoopt op basisstructuur-subsidie

Geplaatst opdinsdag 16 februari 2016 - 16:13

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht hoopt de komende jaren een kleine half miljoen aan overheidssubsidie binnen te halen.

Het museum hoopt op 475.000 euro voor de periode 2017-2020.

Limburg
Het is voor het eerst dat het museum een aanvraag doet voor een subsidie in het kader van de culturele basisinfrastructuur. Andere Limburgse instellingen die hopen in aanmerking te komen zijn Opera Zuid, Toneelgroep Maastricht, het Laaglandtheater in Sittard, Philharmonie Zuidnederland, kunstencentrum Marres in Maastricht, productiehuis Via Zuid en het Maastrichtse klankencentrum Intro in Situ. Ook die laatste twee instellingen doen voor het eerst een beroep op de subsidiemogelijkheid.

220 miljoen beschikbaar
In totaal zijn er 118 culturele instellingen die een aanvraag hebben ingediend om de komende vier jaar subsidie uit Den Haag te krijgen. De overheid heeft daarvoor ruim 220 miljoen euro ter beschikking. Het totaal aangevraagde bedrag is zo'n 370 miljoen.

De Raad voor Cultuur gaat de aanvragen bestuderen, en komt in mei met een advies over de subsidies aan cultuurminister Jet Bussemaker.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en lees vier weken lang gratis de digitale krant

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geen subsidie Bonnefanten, veeg uit de pan voor Opera Zuid
Dans Theater Podium Kunst Cultuur
Koopmans niet tevreden met advies over cultuursubsidies
toneelgroep maastricht, toneel
Ger Koopmans bezorgd over spreiding cultuursubsidie
Opera Zuid: geen fusie met Nederlandse Reisopera
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen