Overslaan en naar de inhoud gaan

Bonnefantenmuseum hoopt op basisstructuur-subsidie

Geplaatst opdinsdag 16 februari 2016 - 16:13

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht hoopt de komende jaren een kleine half miljoen aan overheidssubsidie binnen te halen.

Het museum hoopt op 475.000 euro voor de periode 2017-2020.

Limburg
Het is voor het eerst dat het museum een aanvraag doet voor een subsidie in het kader van de culturele basisinfrastructuur. Andere Limburgse instellingen die hopen in aanmerking te komen zijn Opera Zuid, Toneelgroep Maastricht, het Laaglandtheater in Sittard, Philharmonie Zuidnederland, kunstencentrum Marres in Maastricht, productiehuis Via Zuid en het Maastrichtse klankencentrum Intro in Situ. Ook die laatste twee instellingen doen voor het eerst een beroep op de subsidiemogelijkheid.

220 miljoen beschikbaar
In totaal zijn er 118 culturele instellingen die een aanvraag hebben ingediend om de komende vier jaar subsidie uit Den Haag te krijgen. De overheid heeft daarvoor ruim 220 miljoen euro ter beschikking. Het totaal aangevraagde bedrag is zo'n 370 miljoen.

De Raad voor Cultuur gaat de aanvragen bestuderen, en komt in mei met een advies over de subsidies aan cultuurminister Jet Bussemaker.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en lees vier weken lang gratis de digitale krant

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geen subsidie Bonnefanten, veeg uit de pan voor Opera Zuid
Dans Theater Podium Kunst Cultuur
Koopmans niet tevreden met advies over cultuursubsidies
toneelgroep maastricht, toneel
Ger Koopmans bezorgd over spreiding cultuursubsidie
Opera Zuid: geen fusie met Nederlandse Reisopera
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen