Bonnefantenmuseum Maastricht (2019)

Winnaar Art Rocks geïnspireerd door kunstwerk Bonnefanten

Zanger Yoeri Wegman heeft de bandwedstrijd Art Rocks gewonnen met het nummer Engelen, dat gebaseerd is op een kunstwerk in het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

image00006
Video: Eerste bezoekers Bonnefanten enthousiast

Het Bonnefanten in Maastricht is weer open voor publiek. De eerste museumbezoekers zijn razend enthousiast.

Bonnefantenmuseum
Limburgse musea lijken coronatijd heelhuids door te komen

Bijna alle musea in Limburg maken een moeilijke periode door. Maar het voortbestaan blijkt voorlopig nog nauwelijks in gevaar. Hoewel enkele musea niet verder durven te kijken dan komende zomer.

Bonnefantenmuseum
Bonnefantenmuseum neemt afstand van kunstenaar

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht verbreekt alle banden met kunstenaar Julian Andeweg.

Bonnefantenmuseum
Werk omstreden kunstenaar blijft in kelder Bonnefanten

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht zal voorlopig geen werk meer vertonen van de omstreden kunstenaar Julian Andeweg. Justitie is een onderzoek gestart naar de man die al jaren wordt beschuldigd van onder meer verkrachting, geweld en stalking.

Bonnefantenmuseum
Geen mondkapjesplicht in Limburgse musea

Limburgse musea gaan geen mondkapjesplicht invoeren. Dat laten de drie grootste musea weten aan L1.

Limburgs Museum iStock (16 mrt 2020)
Coronaklap voor Limburgse musea, maar bang zijn ze niet

Ondanks dat een stuk minder mensen de weg naar het museum weten te vinden zien de grote drie Limburgse musea de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Edit - Edit - Tentoonstelling 100 jaar Ger Lataster_HD (4 sep 2020)
100 jaar Ger Lataster: schilder krijgt dubbeltentoonstelling

Ger Lataster, een van Nederlands invloedrijkste schilders, had dit jaar zijn 100ste verjaardag gevierd. Ter ere daarvan is er nu een grote tentoonstelling over het oeuvre van de Limburger in het Gouvernement en het Bonnefantenmuseum.

Bonnefantenmuseum
Ruim 200 aanmeldingen voor heropening Bonnefantenmuseum

Er hebben zich binnen een dag meer dan tweehonderd mensen aangemeld voor een bezoek aan het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Het museum in de Limburgse hoofdstad is volgens directeur Stijn Huijts klaar voor de heropening.

Rijk aangeklede dame, Jan van Steffeswert / Bonnefantenmuseum Bonnefanten (10 apr 2020)
Handtekening Van Steffeswert op beeldje Bonnefanten

Op het beeldje 'Rijk aangeklede dame' van het Bonnefantenmuseum in Maastricht is een handtekening van de Maastrichtse beeldsnijder Jan van Steffeswert ontdekt.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten