Overslaan en naar de inhoud gaan

Bonnefanten College dicht: te veel positieve tests

Geplaatst opmaandag 24 januari 2022 - 17:34

Het Bonnefanten College in Maastricht stapt maandag voor alle klassen, zo'n 850 leerlingen, over naar online les. Dat komt door een enorm aantal meldingen over positief geteste scholieren.

“Je krijgt deze brief omdat vandaag op school zoveel meldingen binnen zijn gekomen van positief geteste leerlingen en dus volgens de richtlijnen van de GGD hele klassen in quarantaine moeten”, schrijft het Bonnefanten College in een brief aan de ouders.

Grens bereikt
Directeur Peter Mathijs Linsen laat aan L1 weten dat het aantal meldingen zo enorm snel steeg, dat ze maandagochtend besloten om online les te geven. "Ik moet of het ene, of het andere: ik kan niet aan docenten vragen zowel fysiek als online les te geven. Het houdt ergens op."

Volgens de directeur is er een grens gesteld aan het aantal besmettingen. "Wanneer een kwart van de leerlingen niet meer naar school kan komen, dan is het te problematisch en kun je beter overstappen op online lesgeven."

Persconferentie
Om hoeveel positief geteste leerlingen het exact gaat, is nog niet duidelijk. "Dat wordt nog in kaart gebracht", aldus Linsen. Momenteel is ook één praktijkondersteuner positief getest. Voor zover bekend bij de directeur zijn er nog geen besmettingen onder de docenten.

Woensdag brengt de school de leerlingen op de hoogte hoe het verder gaat. Daarbij wordt ook gelet op de persconferentie dinsdagavond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen