Corona theater

Museum en theaters weer open: veel belangstelling

De pilot 'testen voor toegang' is in volle gang. Deelnemende organisaties zijn enthousiast en in Limburg is er veel belangstelling voor.

theater, bioscoop, theaterstoelen, bioscoopstoelen, cultuur, voorstelling, optreden, podium (stock)
Negatieve sneltest? Bezoekje theaters en musea toegestaan

De cultuursector in Limburg mag vanaf deze maand weer bezoekers ontvangen. Volgende week worden pilots gehouden om te kijken of ze coronaproof kunnen worden georganiseerd.

Limburgs Museum iStock (16 mrt 2020)
Musea ontslaan personeel maar doorstaan crisis vooralsnog

Bij verschillende musea in Limburg hebben de lockdown en andere coronamaatregelen inmiddels tot ontslagen geleid. Al zijn er vooralsnog geen echt grote klappen gevallen.

ANP-345690023
Nieuwe directeur voor Bonnefantenmuseum

Els van der Plas wordt de nieuwe zakelijke directeur van het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Project Sally
Rijkssubsidie voor Limburgs dansgezelschap Sally

Sally Dansgezelschap in Maastricht krijgt de komende vier jaar subsidie van de Rijkoverheid. Het gezelschap krijgt een positief advies van de Raad voor Cultuur die woensdag bekend heeft gemaakt welke culturele instellingen de komende vier jaar landelijke subsidies krijgen.

Rijk aangeklede dame, Jan van Steffeswert / Bonnefantenmuseum Bonnefanten (10 apr 2020)
Handtekening Van Steffeswert op beeldje Bonnefanten

Op het beeldje 'Rijk aangeklede dame' van het Bonnefantenmuseum in Maastricht is een handtekening van de Maastrichtse beeldsnijder Jan van Steffeswert ontdekt.

Bonnefantenmuseum 2006 foto Kim Zwarts rechtenvrij (6 mrt 2020)
Bonnefantenmuseum koopt beeld Van Steffeswert

Het Maastrichtse Bonnefantenmuseum heeft een werk van beeldsnijder Jan van Steffeswert aangekocht.

Bonnefantenmuseum Maastricht (2019)
Gratis naar het Bonnefantenmuseum op vrijdagavond

Het Bonnenfantenmuseum in Maastricht viert dit jaar het 25-jarig jubileum van het huidige gebouw. Dat gebeurt met een nieuwe huisstijl, tentoonstellingen en een keer per maand een gratis avond.

ANP
Albumdesigner David Bowie neemt Bonnefanten onder handen

Het Britse designbureau Barnbrook heeft de nieuwe huisstijl van het Maastrichtse Bonnefantenmuseum gemaakt.

toneelgroep maastricht, toneel
Ger Koopmans bezorgd over spreiding cultuursubsidie

Gedeputeerde Ger Koopmans vreest dat cultuur- en onderwijsminister Ingrid van Engelshoven (D66) in de praktijk er veel te weinig werk van maakt dat regio's meer landelijke cultuursubsidies krijgen.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten