Overslaan en naar de inhoud gaan

Bongaerts leidt Nederlands team naar winst in Nations League

Geplaatst opdinsdag 25 mei 2021 - 13:33

De Nederlandse volleybalsters, met spelverdeelster Britt Bongaerts uit Beegden, hebben hun eerste wedstrijd uit de Nations League van dit jaar op overtuigende wijze gewonnen.

De ploeg van de nieuwe bondscoach Avital Selinger versloeg België in de Italiaanse stad Rimini met 3-0. Setstanden waren: 25-21, 25-19 en 25-18.

Bubbel
Oranje neemt het woensdag op tegen Duitsland. De volleybalsters spelen gedurende vier weken in totaal vijftien wedstrijden uit de Nations League in Rimini, waar ze in een 'bubbel' zitten vanwege de coronamaatregelen. Selinger heeft achttien speelsters meegenomen naar Italië, onder wie heel wat jonge talenten.

Ervaring
Britt Bongaerts maakte in 2016 haar debuut voor oranje op 19-jarige leeftijd. Inmiddels is ze met haar 24 jaar een van de ervaren krachten in het Nederlands team. De speelster van het Poolse LKS Lódz nam haar ploeg tegen België bij de hand als spelverdeelster. Ze verdeelde de ballen goed over haar vijf aanvallers. De meeste punten kwamen op naam van Nika Daalderop en de pas 17-jarige Elles Dambrink die beiden 13 punten maakten.

Oranje heeft zich niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen