Overslaan en naar de inhoud gaan

Bongaerts en Schwerin helemaal terug in titelstrijd

Geplaatst opwoensdag 1 mei 2019 - 22:25

SSC Palmberg Schwerin, de club van Britt Bongaerts uit Beegden, is weer volop in de strijd voor het Duitse volleybalkampioenschap.

De kampioen van 2018 won in Schwerin met 3-1 van Allianz MTV Stuttgart. De eerste wedstrijd van de best of five had Schwerin in Stuttgart met dezelfde cijfers verloren.

Lees ook: Bongaerts onderuit in Duitse volleybalfinale

Spannende periode
Schwerin kwam in de eerste set met 16-9 voor, maar Stuttgart kreeg meer grip op de aanvallen van de thuisclub en kwam terug tot 20-15. Met een reeks prachtige opslagen won Schwerin de set met 25-17. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Britt Bongaerts kwam in het veld toen Schwerin al met 11-6 achterstond. De Beegdense spelverdeelster kon het tij echter niet keren en Schwerin verloor de set met 25-18.

Snelle voorsprong
In de derde set kwam Schwerin al snel met 5-0 voor. Ballen van Stuttgart werden gemakkelijk opgevangen en de set werd met 25-14 binnengehaald. Schwerin bouwde in de vierde set een 11-7 voorsprong op, maar Stuttgart werkte na een time out de achterstand helemaal weg. In een ongemeen spannende slotfase deden de teams niet voor elkaar onder. Schwerin trok uiteindelijk met 26-24 aan het langste eind en bracht de stand in de 'best of five' weer in evenwicht.

Zondag spelen de teams in Stuttgart opnieuw tegen elkaar.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen