Overslaan en naar de inhoud gaan

Bondscoach Moerenhout trots en emotioneel over Dumoulin

Geplaatst opwoensdag 28 juli 2021 - 13:55

Wielerbondscoach Koos Moerenhout heeft de zilveren race van Tom Dumoulin op de Olympische Spelen met de nodige emotie gevolgd.

"De weg die hij heeft afgelegd, is geen normale. Ik gun Tom dit zeer", sprak de oud-renner, die de wonderbaarlijke rentree op topniveau van dichtbij had meegemaakt.

Video NOS

Fragiel
Er is in het voorjaar veelvuldig contact geweest tussen beiden. Moerenhout wilde geen druk leggen op de 30-jarige Limburger, maar gaf wel aan dat er haast geboden was. Hij moest zijn selectie bekendmaken en deelname aan de tijdrit betekende ook meerijden in de wegkoers. Na die beslissing is er amper nog twijfel geweest. "In het begin was het nog wat fragiel daarna heeft hij gestaag naar deze dag toegewerkt."

Meters in je hoofd
Maar er was onduidelijkheid over de vorm van Dumoulin. "Je ziet wel dat hij goed bezig is, maar je hebt geen referentie. En Tom zit nou eenmaal mooi op zijn fiets. Meten is weten, zeggen ze tegenwoordig. Je hebt wattagemeters, voedingsmeters, maar geen meters om te zien hoe het in je hoofd zit."

Prijzen
Eenmaal in de wedstrijd zag Moerenhout al snel dat Dumoulin meedeed om de prijzen. Maar het is zo'n lastig rondje dat je wel nog problemen kon verwachten. Tom wilde geen tussentijden horen, maar ik heb af en toe gezegd dat het goed ging."

Moerenhout is een trotse bondscoach. "Om wat hij doorlopen heeft en wat er nu uitkomt. De Spelen waren de 'trigger' voor hem om weer te beginnen. Het was spannend, ik ben trots en best emotioneel."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen