Overslaan en naar de inhoud gaan

Bondscoach Jong Oranje: 'De droom is nog levend'

Geplaatst opdinsdag 1 juni 2021 - 8:13

Bondscoach Erwin van de Looi van Jong Oranje ging even uit zijn dak na het bevrijdende doelpunt tegen Jong Frankrijk. "De droom is nog levend."

Na de verrassende overwinning op de Fransen zullen de ogen weer op Jong Oranje zijn gericht. Donderdag wacht een confrontatie met Jong Duitsland in de halve eindstrijd van het EK.

Verwachtingen
Van de Looi: "Als je begint en zegt we willen Europees kampioen worden, dan is dat heel ver weg. Zeker als je je nog moet kwalificeren en al acht jaar niet op een eindtoernooi hebt gestaan. Langzaam maar zeker, na de kwalificatie en de poulefase, wordt het wat tastbaarder. Na de groepsfase was er wat minder geloof, ook bij de buitenwacht. Dat is ook wel terecht misschien. Nu is dat weer anders. Wij moeten ons aan beide kanten niet gek laten maken en leven van wedstrijd tot wedstrijd. De droom is nog levend."

Beetje geluk
De bondscoach had maandag in de kwartfinale van het EK tegen Jong Frankrijk ook een beetje geluk. Hij stond juist op het punt om Myron Boadu naar de kant te halen toen de spits van AZ in de 93ste minuut zijn tweede doelpunt van de avond maakte (2-1).

Lees ook: Perr Schuurs met Jong Oranje door naar halve finale EK

"Als de verlenging was gekomen, hadden we waarschijnlijk wel gewisseld. Myron zei na afloop in de kleedkamer tegen me: ik ben blij dat ik mocht blijven staan. Soms heb je ook wat geluk nodig als trainer", vertelde Van de Looi laat op de avond in de inmiddels verlaten Bozsik Arena in Boedapest.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen