Overslaan en naar de inhoud gaan

Bondscoach Ehrens doet beroep op vechtlust springruiters

Geplaatst opvrijdag 6 augustus 2021 - 17:13

Bondscoach Rob Ehrens van de Nederlandse springruiters bekende na de kwalificatie voor de finale van de landenwedstrijd op de Olympische Spelen dat zijn hartslag wel even opliep tijdens de laatste rit.

"Ik probeer dat altijd wel onder controle te houden, maar het was wel spannend, kan ik je zeggen", zei de 63-jarige Weertenaar Ehrens over de slotrit van Maikel van der Vleuten.

Afgegooide balken
De winnaar van het brons in de individuele wedstrijd in Tokio gooide er met Beauville Z onderweg twee balken af. Een derde fout had uitschakeling betekend. Van der Vleuten bleef de laatste hindernissen echter foutloos, waardoor het Nederlandse team zich als negende plaatste voor de landenfinale van zaterdag met tien deelnemers.

Lees ook: Ehrens blije bondscoach met eerste medailles

Hoe het is
Willem Greve (13 strafpunten) en Marc Houtzager (5) hadden daarvoor ook al geen foutloos rondje gereden. "Ik had er wel iets meer van verwacht, omdat de paarden eerder wel goed sprongen", erkende Ehrens. "We hadden hier liever wat 'nulrondjes' gelopen, dan zit je in de flow. Ik kan er wel een heel verhaal van maken, maar dit is hoe het is."

Paardenwissel
De gelouterde bondscoach besloot om voor zaterdag Greve met Zypria S te vervangen door Harrie Smolders met Bingo du Parc. "Ik moet in eerste instantie denken aan het welzijn van het paard. De merrie sprong niet meer zo fit als normaal gesproken", zei Ehrens over Zypria S. "Het was best een moeilijke keuze. Nu gaat Harrie met Bingo du Parc in de finale als tweede van start, terwijl deze combinatie hier nog niets heeft gelopen. Maar goed, Harrie is een geroutineerde ruiter. Zijn paard heeft geen mega staat van dienst, maar daarvan hebben we geen enkel paard bij ons. We zijn hier met allemaal paarden die nog geen kampioenschappen hebben gelopen. We moeten toewerken naar een situatie waarin we op kampioenschappen van dit formaat combinaties hebben met veel meer ervaring op de teller. Maar op dit moment is dat niet zo en moeten we dealen met wat we hebben."

Nieuwe opzet
De Nederlandse ploeg begint na de moeizame kwalificatie zonder al te hoge verwachtingen aan de finale, maar kan wel baat hebben bij de nieuwe opzet. Alle landen beginnen in de medaillestrijd weer op 0 strafpunten. "Opgeven staat niet in ons boekje, we blijven vechten, we blijven knokken", aldus Ehrens. "En in onze sport kan van alles gebeuren. We kunnen negende blijven, tiende worden, maar ook stijgen. Daar moeten we vanuit gaan."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen