Overslaan en naar de inhoud gaan

Bondscoach Ehrens bezorgd om paardenvirus in Limburg

Geplaatst opvrijdag 12 maart 2021 - 21:33

Dat het besmettelijke paardenvirus nu ook Limburg heeft bereikt, baart de bondscoach van de Nederlandse springruiters zorgen.

"We moeten het niet onderschatten", zegt Rob Ehrens. "Van het coronavirus dachten we vorig jaar ook dat het wel zou meevallen."

Rhinovirus
Ehrens is al maanden niet op concours geweest. De combinatie van de coronacrisis en de verspreiding van het rhinovirus legt de internationale paardensport lam. "Het virus verspreidt zich waarschijnlijk door de lucht. Dus paarden die dicht bij elkaar staan kunnen elkaar besmetten, vergelijkbaar met het coronavirus."

Waakzaam
Het rhinovirus is gevaarlijk voor paarden, tot nu toe zijn al zeker twaalf dieren overleden. Omdat het virus nu in Weert is vastgesteld heeft Ehrens zijn stal al twee weken gesloten voor andere paarden. Op die manier wil hij voorkomen dat hij het virus binnenhaalt. "Wij moeten waakzaam zijn."

Lees ook: Paard uit Weert besmet met paardenvirus

Het Limburgse besmette paard heeft het virus waarschijnlijk opgelopen tijdens een concours in Spanje. "Ik moet zeggen dat Spanje er in het begin vrij laconiek mee omging. Maar begrijpen ze dat de situatie toch wel vrij ernstig is."

Fit to compete
Veel evenementen in Europa zijn door de internationale paardensportfederatie FEI van de kalender gehaald. Daarmee dreigen de voorbereidingen op de Olympische Spelen in Tokyo in het water te vallen. "Het enige wat we nu kunnen doen is alles goed in de gaten houden en de paarden 'fit to compete' houden. Dus goed blijven trainen, fris in het hoofd houden en conditioneel sterk houden." Omdat het onzeker is welke wedstrijden in de voorbereiding op de Spelen wél kunnen doorgaan, verwacht Ehrens dat hij in Tokyo voornamelijk met bestaande combinaties gaat werken. "Want nieuwe combinaties die nog niet op het hoogste niveau gelopen hebben, kan ik niet naar de Spelen sturen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen