Overslaan en naar de inhoud gaan

'Bond heeft ontwikkeling zaalvoetbal belemmerd'

Geplaatst opwoensdag 25 januari 2017 - 20:04

Zaalvoetbalcoach Vic Hermans uit Maastricht ziet met lede ogen aan hoe de ontwikkeling van het zaalvoetbal in ons land is gestagneerd.

Volgens de voormalig bondscoach van het Nederlands team ligt dat vooral aan de voetbalbond KNVB. "Begin jaren '90 waren we internationale top. De bond heeft echter verzuimd om door te pakken en actief sponsors te werven. Futsal is sindsdien een ondergeschoven kindje binnen de vaderlandse voetbalwereld."

Indonesië
Hermans begint komende week aan zijn achtste job als bondscoach. Hij gaat aan de slag in Indonesië. Daar krijgt hij de mogelijkheid om de sport naar een hoger plan te tillen, zoals hij dat voorheen bijvoorbeeld deed in Thailand en Maleisië. "De potentie is groot, het land moet bij de top-5 van Azië gaan horen."

Grote naam
Inmiddels heeft hij in Azië een grote naam opgebouwd. In Thailand ontwikkelde hij de competitie van een stadscompetitie in Bangkok tot een nationale sport. Hij nam onder meer deel aan het 11-landentoernooi, ten overstaan van 17.000 toeschouwers. "Na twintig jaar hard werken, merk ik nu dat ik erkenning krijg."

MVV
Hermans sluit uit dat hij ooit terugkeert als bondscoach van het Nederlandse futsalteam. Toch droomt hij wel nog van een andere functie. "Ik zou graag nog iets willen betekenen bij MVV. Die club blijft me toch aan het hart gaan."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Vic Hermans bondscoach van Indonesië
Hermans niet langer bondscoach zaalvoetballers Thailand
Thais vrouwenelftal bibbert in Maastricht
Zaalvoetballers beginnen EK-kwalificatie met nederlaag
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen