Overslaan en naar de inhoud gaan

Bomenkap langs N280 in Weert gaat definitief niet door

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2015 - 15:11

De kap van 400 bomen langs de N280 (Roermondseweg) in Weert gaat niet door.

De provincie wilde de bomen aanvankelijk kappen om een bredere berm te creëren. Het plan zorgde voor veel protest. Zo nam de gemeenteraad van Weert unaniem een motie aan tegen de kap.

N280 niet aanpassen
Het provinciebestuur heeft nu besloten de N280 in Weert niet aan te passen. Daarom hoeven de bomen ook niet te verdwijnen.

Volgens PvdA-gedeputeerde Eric Geurts is de N280 bij Weert niet echt een knelpunt. Op dat punt is het namelijk minder druk dan op andere delen van de weg tussen Weert, Leudal en Roermond, ook in de toekomst.

Andere punten aanpakken
In overleg met de gemeente Weert is overeengekomen om de N280 dan maar te laten zoals ze is. In plaats daarvan gaat de provincie bekijken of ze andere verkeersknelpunten in Weert samen met de gemeente kan oplossen.

Het besluit moet wel nog in het najaar worden goedgekeurd door het Limburgs Parlement. Dan vindt ook een werkconferentie plaats over de definitieve plannen voor de hele N280.

Belang van de natuur
Gedeputeerde Geurts liet onlangs in een statencommissie al blijken dat hij weinig zag in de kap van de 400 bomen. "Als je de natuur zwaar wilt laten wegen, moet je daar in de praktijk ook naar handelen", was toen zijn boodschap.

Lees ook: Onderzoeker: 'N280 met bomen juist stuk veiliger'

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Grote kans dat bomenkap langs N280 in Weert niet doorgaat
Geplande opknapbeurt N280 valt duurder uit
Geen krappe bocht bij opknapbeurt N280 Roermond
Ontwerp N280 Leudal op enkele punten versoberd
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen