Overslaan en naar de inhoud gaan

Bomenkap langs N280 in Weert gaat definitief niet door

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2015 - 15:11

De kap van 400 bomen langs de N280 (Roermondseweg) in Weert gaat niet door.

De provincie wilde de bomen aanvankelijk kappen om een bredere berm te creëren. Het plan zorgde voor veel protest. Zo nam de gemeenteraad van Weert unaniem een motie aan tegen de kap.

N280 niet aanpassen
Het provinciebestuur heeft nu besloten de N280 in Weert niet aan te passen. Daarom hoeven de bomen ook niet te verdwijnen.

Volgens PvdA-gedeputeerde Eric Geurts is de N280 bij Weert niet echt een knelpunt. Op dat punt is het namelijk minder druk dan op andere delen van de weg tussen Weert, Leudal en Roermond, ook in de toekomst.

Andere punten aanpakken
In overleg met de gemeente Weert is overeengekomen om de N280 dan maar te laten zoals ze is. In plaats daarvan gaat de provincie bekijken of ze andere verkeersknelpunten in Weert samen met de gemeente kan oplossen.

Het besluit moet wel nog in het najaar worden goedgekeurd door het Limburgs Parlement. Dan vindt ook een werkconferentie plaats over de definitieve plannen voor de hele N280.

Belang van de natuur
Gedeputeerde Geurts liet onlangs in een statencommissie al blijken dat hij weinig zag in de kap van de 400 bomen. "Als je de natuur zwaar wilt laten wegen, moet je daar in de praktijk ook naar handelen", was toen zijn boodschap.

Lees ook: Onderzoeker: 'N280 met bomen juist stuk veiliger'

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Grote kans dat bomenkap langs N280 in Weert niet doorgaat
Geplande opknapbeurt N280 valt duurder uit
Geen krappe bocht bij opknapbeurt N280 Roermond
Ontwerp N280 Leudal op enkele punten versoberd
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen