Overslaan en naar de inhoud gaan

Bomenkap langs N280 in Weert gaat definitief niet door

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2015 - 15:11

De kap van 400 bomen langs de N280 (Roermondseweg) in Weert gaat niet door.

De provincie wilde de bomen aanvankelijk kappen om een bredere berm te creëren. Het plan zorgde voor veel protest. Zo nam de gemeenteraad van Weert unaniem een motie aan tegen de kap.

N280 niet aanpassen
Het provinciebestuur heeft nu besloten de N280 in Weert niet aan te passen. Daarom hoeven de bomen ook niet te verdwijnen.

Volgens PvdA-gedeputeerde Eric Geurts is de N280 bij Weert niet echt een knelpunt. Op dat punt is het namelijk minder druk dan op andere delen van de weg tussen Weert, Leudal en Roermond, ook in de toekomst.

Andere punten aanpakken
In overleg met de gemeente Weert is overeengekomen om de N280 dan maar te laten zoals ze is. In plaats daarvan gaat de provincie bekijken of ze andere verkeersknelpunten in Weert samen met de gemeente kan oplossen.

Het besluit moet wel nog in het najaar worden goedgekeurd door het Limburgs Parlement. Dan vindt ook een werkconferentie plaats over de definitieve plannen voor de hele N280.

Belang van de natuur
Gedeputeerde Geurts liet onlangs in een statencommissie al blijken dat hij weinig zag in de kap van de 400 bomen. "Als je de natuur zwaar wilt laten wegen, moet je daar in de praktijk ook naar handelen", was toen zijn boodschap.

Lees ook: Onderzoeker: 'N280 met bomen juist stuk veiliger'

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Grote kans dat bomenkap langs N280 in Weert niet doorgaat
Geplande opknapbeurt N280 valt duurder uit
Geen krappe bocht bij opknapbeurt N280 Roermond
Ontwerp N280 Leudal op enkele punten versoberd
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen