Sterrebos tussen Holtum en Nieuwstadt (27 mei 2021)

Opnieuw spoedprocedure tegen kap Sterrebos bij Nedcar

Stichting De Groene Sporenwolf stapt opnieuw naar de rechter om de kap van het Sterrebos tussen Nieuwstadt en Holtum tegen te houden. 

Boom kappen, bomen kappen, zagen
'Bomenkap Sabic gaat ten koste van oud veepad'

Natuurorganisatie IVN en Cultureel Erfgoed Stein zijn het niet eens met het plan van chemiebedrijf Sabic om 280 bomen te kappen op het Heidekamppark in Stein.

Bomenkap Roermond (17 feb 2021)
Roermond zet zaag in karakteristieke bomen: 'Schandalig'

Bewoners van de Kapellerlaan in Roermond moeten afscheid nemen van de karakteristieke bomen langs de straat. Nadat de laan opnieuw is ingericht, worden er kleine lindebomen geplaatst.

Kettingzaag houthakker bomenkap boom zaagsel
Venlose buurt verrast door kapwerkzaamheden

Onaangekondigde kapwerkzaamheden in Venlo leiden tot groot protest in de wijk Herungerberg.

Bomen, bomenkap, boomstammen
Natuurorganisaties: 'Stop massale kap van bomen'

De Natuur en Milieufederatie Limburg en Stichting het Limburgs Landschap hebben een brandbrief gestuurd aan het Limburgs parlement over wat zij noemen 'de dreigende massale kap van bomen langs provinciale wegen'.

Tientallen zieke bomen tegen de vlakte in Haler

In Haler worden vele tientallen bomen gekapt omdat ze er slecht aan toe zijn.

Monumentale kastanjeboom Geijsteren wordt kaasplankjes

De 'dikke boom'op het dorpsplein in Geijsteren is zaterdagochtend gekapt. Van de 129 jaar oude kastanjeboom worden kaasplankjes gemaakt.

Onderbanken teleurgesteld na uitspraak Raad van State

Het college van Onderbanken is 'erg teleurgesteld' in de uitspraak van de Raad van State.

Ultimatum GroenFront verlopen: boomhut nog niet weg

Het verlopen van het ultimatum van Defensie heeft nog geen gevolgen gehad voor de actie van GroenFront in de Schinveldse bossen.

Geen grootschalige bomenkap in Schinveldse bossen

Het op grote schaal kappen van bomen in de Schinveldse bossen is niet aan de orde.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten