Overslaan en naar de inhoud gaan

Bomen en kunst omgewaaid, harde wind veroorzaakt schade

Geplaatst opwoensdag 13 september 2017 - 12:10
Bekijk media
  • 5
  • 1

De zware windstoten van 80-90 km per uur zorgden woensdag voor problemen in heel Limburg.

Omdat de bomen nog in blad zitten, vangen ze veel wind. Er waren dan ook al tientallen meldingen van omgewaaide bomen. Dat heeft in verschillende plaatsen tot schade geleid.

Boom op auto
In Maastricht is er een boom op een auto gevallen aan de Oosterweertlaan. Daarbij is niemand gewond geraakt. Op de Welsdaal belandde een omgewaaide boom vlak naast een geparkeerde auto, en de Mergelweg ook in Maastricht raakte geblokkeerd door een omgewaaide boom.

Foto: Track88
Foto: Manon Thijssen

Kunst
Een kunstwerk in Heerlen heeft de najaarswind die woensdag over de provincie trok niet overleefd. De installatie 'Hier'dat deel uitmaakte van de expositie CityLiv werd door de wind gegrepen en aan stukken geblazen. Het kunstwerk stond bij de voormalige Stadsgalerij aan het Raadhuisplein. Pijnlijk is bovendien dat 'Hier' vrijdag geveild zou worden.

Schuur
In Eygelshoven raakte een schuurtje beschadigd toen een berkenboom daar bovenop viel. Ook hier raakte niemand gewond.

Foto: Track '88

Bruggen
De sterke wind zorgde ook op andere plekken voor problemen. Rijkswaterstaat meldt dat ophaalbruggen in Limburg en Brabant een tijd niet konden worden opgehaald vanwege de sterke wind.

Westerstorm
In andere delen van het land ging het harder te keer. Het KNMI heeft voor woensdag code oranje afgegeven voor de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Groningen en het Wadden- en IJsselmeergebied. Daar kwamen door een westerstorm tot in de middag zeer zware windstoten voor van meer dan 100 km per uur.

De rest van de week is het wisselvallig en het blijft kouder dan normaal. Ook kunnen de buien donderdag en vrijdag gepaard gaan met onweer. Meer weer lees je hier.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

De kerstmarkt in de grotten in Valkenburg is weer open voor het publiek. Ga jij dit jaar?

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV