Overslaan en naar de inhoud gaan

Bomen en kunst omgewaaid, harde wind veroorzaakt schade

Geplaatst opwoensdag 13 september 2017 - 12:10

De zware windstoten van 80-90 km per uur zorgden woensdag voor problemen in heel Limburg.

Omdat de bomen nog in blad zitten, vangen ze veel wind. Er waren dan ook al tientallen meldingen van omgewaaide bomen. Dat heeft in verschillende plaatsen tot schade geleid.

Boom op auto
In Maastricht is er een boom op een auto gevallen aan de Oosterweertlaan. Daarbij is niemand gewond geraakt. Op de Welsdaal belandde een omgewaaide boom vlak naast een geparkeerde auto, en de Mergelweg ook in Maastricht raakte geblokkeerd door een omgewaaide boom.

Foto: Track88
Foto: Manon Thijssen

Kunst
Een kunstwerk in Heerlen heeft de najaarswind die woensdag over de provincie trok niet overleefd. De installatie 'Hier'dat deel uitmaakte van de expositie CityLiv werd door de wind gegrepen en aan stukken geblazen. Het kunstwerk stond bij de voormalige Stadsgalerij aan het Raadhuisplein. Pijnlijk is bovendien dat 'Hier' vrijdag geveild zou worden.

Schuur
In Eygelshoven raakte een schuurtje beschadigd toen een berkenboom daar bovenop viel. Ook hier raakte niemand gewond.

Foto: Track '88

Bruggen
De sterke wind zorgde ook op andere plekken voor problemen. Rijkswaterstaat meldt dat ophaalbruggen in Limburg en Brabant een tijd niet konden worden opgehaald vanwege de sterke wind.

Westerstorm
In andere delen van het land ging het harder te keer. Het KNMI heeft voor woensdag code oranje afgegeven voor de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Groningen en het Wadden- en IJsselmeergebied. Daar kwamen door een westerstorm tot in de middag zeer zware windstoten voor van meer dan 100 km per uur.

De rest van de week is het wisselvallig en het blijft kouder dan normaal. Ook kunnen de buien donderdag en vrijdag gepaard gaan met onweer. Meer weer lees je hier.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen