Sterrebos tussen Holtum en Nieuwstadt (27 mei 2021)

Opnieuw spoedprocedure tegen kap Sterrebos bij Nedcar

Stichting De Groene Sporenwolf stapt opnieuw naar de rechter om de kap van het Sterrebos tussen Nieuwstadt en Holtum tegen te houden. 

Schermafbeelding 2021-07-14 om 16.16.39
Vals alarm in Pey: geen bom maar hoogspanningskabel

De witte rook en het geknetter in Pey, waarvoor woensdagmiddag de Explosieven Opruimingsdienst werd opgetrommeld, blijkt niet veroorzaakt te zijn door een fosforgranaat.

Kettingzaag houthakker bomenkap boom zaagsel
Wortels bedreigen Chemelot-pijpleiding: 280 bomen weg

Een kleine 300 bomen in Urmond worden gekapt om te voorkomen dat hun wortels de ondergrondse transportleidingen tussen de haven in Born en industriecomplex Chemelot beschadigen.

Foto perenbomen (14 mrt 2021)
Tweede kans voor perenbomen op hobbyboerderij in Castenray

Vijftig perenbomen zijn vrijdagavond afgeleverd bij Jelke Hoekstra. Ze waren eigenlijk bedoeld voor de export naar Azië, maar door de coronapandemie kon dat niet doorgaan en zouden ze vernietigd worden. Nu krijgen ze een tweede kans op de hobbyboerderij in Castenray.

boom blitterswijck 11
Kinderen beschadigen bomen met kaasschaaf in Blitterswijck

Vijf bomen in het centrum van Blitterswijck zijn fors bewerkt met een kaasschaaf.

Bomenkap Roermond (17 feb 2021)
Roermond zet zaag in karakteristieke bomen: 'Schandalig'

Bewoners van de Kapellerlaan in Roermond moeten afscheid nemen van de karakteristieke bomen langs de straat. Nadat de laan opnieuw is ingericht, worden er kleine lindebomen geplaatst.

Voor het eerst bij een bever de dodelijke hazenpest aangetroffen
Weert beschermt bomen tegen knagende bevers

Rasters en een speciale pasta moeten ervoor zorgen dat bomen in Weert beter bestand worden tegen bevers. De maatregelen zijn hard nodig omdat de knaagdieren zware schade aan bomen toebrengen.

boom, bomen, bos, klimaat, airco, klimaatverandering, groen, vergroening (stock)
Duizend extra bomen voor Heerlen

Heerlen gaat de komende twee jaar duizend extra bomen planten op verschillende plekken in de stad.

Beeldbank Limburg
OM eist voorwaardelijke werkstraf na schietincident Sittard

De speciaal agent die in april 2019 een volstrekt onschuldige man neerschoot in Sittard, moet een voorwaardelijke werkstraf van 80 uur opgelegd krijgen.

ANP-306507911
Video: gevonden granaat tot ontploffing gebracht door EOD

Bij graafwerkzaamheden in Swalmen is dinsdag een brisantgranaat gevonden.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten