Overslaan en naar de inhoud gaan

Bombrief was bestemd voor Maastrichts bedrijf

Geplaatst opvrijdag 3 januari 2020 - 15:16

De bombrief die retour werd gestuurd naar incassobureau CIB was eigenlijk bestemd voor een bedrijf in Maastricht.

Dat maakt de politie bekend bij het verspreiden van de foto van de bombrief.

Waarschuwingsbrieven
Behalve de bombrief, die uiteindelijk niet bij het bedrijf bezorgd werd, heeft het bedrijf donderdag wel een waarschuwingsbrief gekregen. Dat geldt voor alle bedrijven die de afgelopen dagen een bombrief ontvingen. Een soortgelijke waarschuwing in de vorm van een brief kreeg ABN AMRO aan Avenue Céramique in Maastricht vrijdag. Daarin zat geen explosief.

Lees ook: Bank Maastricht krijgt waarschuwing van bombriefverzenders

Brandschade
De bombrief, gericht aan het Maastrichts bedrijf, had brandschade opgelopen, maar was niet ontploft. Het poststuk kwam uiteindelijk niet bij een bedrijf aan, maar is donderdag via een postsorteercentrum terechtgekomen bij het CIB in Rotterdam. De brief had namelijk vervalste afzendergegevens.

Het CIB in Rotterdam heeft niets met de zaak te maken, benadrukt de politie.

Meer bombrieven
De afgelopen dagen werden bij verschillende bedrijven op diverse locaties bombrieven tussen de post gevonden. De brieven werden onder andere bezorgd bij een hotel en een tankstation in Amsterdam, een makelaarskantoor in Utrecht en een tankstation en autobedrijf in Rotterdam. De politie gaat ervan uit dat de brieven van één en dezelfde afzender komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen