Overslaan en naar de inhoud gaan

Bombrief Kerkrade was voor bedrijf in Heerlen

Geplaatst opwoensdag 12 februari 2020 - 17:05

De ontplofte bombrief, die woensdag werd bezorgd bij Ricoh in Kerkrade, was bedoeld voor pensioenbeheerder AZL in Heerlen.

Dit laat de woordvoerder van het bedrijf weten aan De Limburger.

Afpersingsmiddel
De brief die woensdagochtend in Kerkrade ontplofte, is een afpersingsmiddel. De anonieme afzender eist een onbekend bedrag in bitcoins. De politie heeft een vermoeden dat de verzender verantwoordelijk zou zijn voor alle brieven met explosieven die deze week en afgelopen maand verstuurd werden.

Onderzoek
Van de gerichte brief aan het Heerlense bedrijf was weinig meer over na de ontploffing. "We zijn geschrokken hiervan, maar weten niet waarom het aan ons verzonden is", zegt Mylène Caris van AZL tegen L1. "We wachten het onderzoek verder af."

Brieven
Woensdagochtend was er een explosie bij print- en kantoorartikelenbedrijf Ricoh in Kerkrade. Ook in Amsterdam ontplofte een pakketje. Daarnaast werd er een verdachte brief gevonden bij ABN AMRO in Maastricht, maar dit bleek loos alarm.

Lees ook: Politie zet foto nieuwe bombrief online

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen