Overslaan en naar de inhoud gaan

Bombrief Kerkrade was voor bedrijf in Heerlen

Geplaatst opwoensdag 12 februari 2020 - 17:05

De ontplofte bombrief, die woensdag werd bezorgd bij Ricoh in Kerkrade, was bedoeld voor pensioenbeheerder AZL in Heerlen.

Dit laat de woordvoerder van het bedrijf weten aan De Limburger.

Afpersingsmiddel
De brief die woensdagochtend in Kerkrade ontplofte, is een afpersingsmiddel. De anonieme afzender eist een onbekend bedrag in bitcoins. De politie heeft een vermoeden dat de verzender verantwoordelijk zou zijn voor alle brieven met explosieven die deze week en afgelopen maand verstuurd werden.

Onderzoek
Van de gerichte brief aan het Heerlense bedrijf was weinig meer over na de ontploffing. "We zijn geschrokken hiervan, maar weten niet waarom het aan ons verzonden is", zegt Mylène Caris van AZL tegen L1. "We wachten het onderzoek verder af."

Brieven
Woensdagochtend was er een explosie bij print- en kantoorartikelenbedrijf Ricoh in Kerkrade. Ook in Amsterdam ontplofte een pakketje. Daarnaast werd er een verdachte brief gevonden bij ABN AMRO in Maastricht, maar dit bleek loos alarm.

Lees ook: Politie zet foto nieuwe bombrief online

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen