Overslaan en naar de inhoud gaan

Bom in Maas onder water gedemonteerd

Geplaatst opvrijdag 15 september 2017 - 17:12

Een in de Maas bij Venlo gevonden bom uit de Tweede Wereldoorlog wordt onder water onschadelijk gemaakt.

Een handelwijze die niet vaak voorkomt: hooguit zo'n drie of vier keer de afgelopen tien jaar, zei een woordvoerster van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) vrijdag.

Diepte
De bom werd op 31 mei in de Maas bij Tegelen, gemeente Venlo, op 5 meter diepte gevonden tijdens het verbreden en verdiepen van de vaargeul door Rijkswaterstaat. De EOD haalt zondagochtend 24 september onder water de ontsteker uit de 500-ponder. Vervolgens wordt de bom op een werkschip getakeld. Daarna wordt het gevaarte per truck naar het buitengebied vervoerd en daar tot ontploffing gebracht.

Woningen verlaten
De bewoners van zo’n vijftig woningen mogen hun huizen 's ochtends niet verlaten tot de kust veilig is. Ook worden vlieg- en vaarverkeer stilgelegd.

Vondst
De vondst op zich is geen verrassing omdat de regio rond Venlo aan het eind van de Tweede Wereldoorlog zwaar is gebombardeerd.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen