Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bom in Maas onder water gedemonteerd

Geplaatst opvrijdag 15 september 2017 - 17:12

Een in de Maas bij Venlo gevonden bom uit de Tweede Wereldoorlog wordt onder water onschadelijk gemaakt.

Een handelwijze die niet vaak voorkomt: hooguit zo'n drie of vier keer de afgelopen tien jaar, zei een woordvoerster van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) vrijdag.

Diepte
De bom werd op 31 mei in de Maas bij Tegelen, gemeente Venlo, op 5 meter diepte gevonden tijdens het verbreden en verdiepen van de vaargeul door Rijkswaterstaat. De EOD haalt zondagochtend 24 september onder water de ontsteker uit de 500-ponder. Vervolgens wordt de bom op een werkschip getakeld. Daarna wordt het gevaarte per truck naar het buitengebied vervoerd en daar tot ontploffing gebracht.

Woningen verlaten
De bewoners van zo’n vijftig woningen mogen hun huizen 's ochtends niet verlaten tot de kust veilig is. Ook worden vlieg- en vaarverkeer stilgelegd.

Vondst
De vondst op zich is geen verrassing omdat de regio rond Venlo aan het eind van de Tweede Wereldoorlog zwaar is gebombardeerd.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen